Bezig met laden...

Logboek

Elektrische Robinson R44 vliegt in het Guiness Book of Records

Elektrische Robinson R44 vliegt in het Guiness Book of Records

Er staat nu ook een Robinson R44 in het vermaarde Guiness Book of Records.

Op 19 Oktober 2016 geleden schreven we hier over de eerste proeven om een Robinson R44 elektrisch te laten vliegen. Intussen is ontwikkelaar Tier1 niet bij de pakken blijven zitten en een prototype van een Robinson R44 ontwikkeld die echt elektrisch kan vliegen.

Dit is ook het Guiness Book of Records niet ontgaan en de elektrische Robinson R44 vloog gelijk het vermaarde recordboek in als de elektrische helikopter die het verst autonoom kan vliegen.

Op 7 December 2018 vloog de helikopter, enkel en alleen met batterijen aangedreven, de recordafstand van 30 Nm op een hoogte van 800 voet en ontwikkelde het een gemiddelde snelheid van 80 knots. Testpiloot was Captain Ric Webb van OC Helicopters.

De testvlucht ging door op het militair vliegveld van Los Alamitos onder een speciale FAA goedkeuring in de experimentele categorie.

Tier 1 Engineering werkt dit project onder contract voor het medisch bedrijf Lung Biotechnology PBC. Deze willen een elektrisch aangedreven, semi-autonome helikopter bouwen om organen te transporteren. Tier 1 is specialist in het ontwikkelen en bouwen van zeer lichte composiet structuren die gebruikt worden in de luchtvaart, de marine en in medische toepassingen. 

Meer info over het project kun je hier vinden.

Naschrift: Vertical Magazine gaat dieper in op de elektrische R44 - lees hun artikel hier

Foto copyrights: Tier 1 Engineering

Video: van de eerste testen in 2016

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *