Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Enstrom helikopter stort neer op autoweg na ER2023

ALERT: Enstrom helikopter stort neer op autoweg na ER2023

Gisterenavond sloot de ER2023 (European Rotors 2023) beurs na drie drukke dagen zijn deuren. Vandaag werd begonnen met de afbraak van de beurs en de aanwezige helikopters vlogen terug naar hun thuisbasis.

Echter voor de Enstrom 280 FX met registratie F-HPUX (serienummer 2167) van het Franse Rotor & Aircraft verliep de terugreis naar Frankrijk, waar het toestel zijn basis heeft op Toussus Le Noble, niet zoals gepland.

Toen het toestel omstreeks 10u deze ochtend de beursterreinen van European Rotors op de IFEMA verliet crashte het minder dan een minuut later in de middenberm van de M-40 naast de Campo de las Ciencias.

Bij de crash kwamen de piloot (69) en de passagier (71) er met lichte verwondingen vanaf. Ze werden beiden naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. Het toestel is onherstelbaar beschadigd. Bij de crash werd ook een lichte bestelwagen die op de autoweg voorbijreed, beschadigd waarbij de chauffeur ook licht werd gewond. 

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend; een ooggetuige maakte gewag van een windstoot. 

De Spaanse Luchtvaart onderzoeksinstantie CIAIAC is gestart met zijn onderzoek naar de oorzaak van deze crash: info volgt hier

 

Foto boven @ Brandweer Madrid

Foto's onder © Helispot - foto's van het toestel op de ER2023 beurs twee dagen geleden

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *