Bezig met laden...

Logboek

Kroatie koopt allereerste Subaru-Bell 412 EPX's in Europa

Kroatie koopt allereerste Subaru-Bell 412 EPX's in Europa

Bell heeft de verkoop aangekondigd van twee SUBARU Bell 412EPX-helikopters aan het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken. Het zijn de allereerste Bell 412EPX helikopters die in Europa zullen vliegen. De verwachte leverdatum van de toestellen is oktober 2023, ze worden bij Subaru in Japan gebouwd.
 
"De SUBARU Bell 412EPX voegt meer laadvermogen toe aan het wereldberoemde Bell 412-platform", aldus Duncan Van De Velde, Managing Director van Bell, Europa. "We zijn verheugd om de modernste versie van het Bell 412-platform naar een Europese klant te brengen."
 
Het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken houdt zich bezig met de taken in verband met criminele, grens- en speciale politieactiviteiten en andere activiteiten in verband met civiele bescherming, brandbestrijding, brandbeveiliging, productie en handel in explosieve stoffen en wapens, particuliere bescherming, detectivezaken en mijnenbestrijding.
 
"Het ministerie van Binnenlandse Zaken is vereerd om de eerste Europese klant te zijn die een koopovereenkomst voor de SUBARU Bell 412EPX heeft ondertekend," zei Ph.D. Davor Bozinovic, minister van Binnenlandse Zaken, Kroatië. "We kijken ernaar uit om zijn unieke capaciteiten en duurzaamheid te gebruiken om de burgers van Kroatië te beschermen en te verdedigen."
 
Gecertificeerd in 2018, heeft de SUBARU BELL 412EPX een maximaal brutogewicht van 5.530kg en kan een nuttige lading van 2.443 kg transporteren. De helikopter kan 1 piloot en 14 passagiers vervoeren aan een maximumsnelheid van 140 kts. De Bell 412EPX heeft een zeer robuuste hoofdrotor en een versnellingsbak met 30 minuten 'dry run' vermogen. Het toestel kan 3,8u in de lucht blijven.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *