Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Bell JetRanger 505 X door EASA gecertificeerd

FLASH: Bell JetRanger 505 X door EASA gecertificeerd

EASA heeft op 10 November 2017 de Bell JetRanger 505 gecertificeerd, dit liet Bell Helicopters vandaag vanop de Dubai Airshow weten. Lees hier de officiele certificatie documentatie van EASA voor de 505.

Tot op heden is de Bell 505 nu gecertificeerd in Canada, USA, Australie, Chili, Guatemala, Indonesie, Mexico, New Zeeland, Peru, Zuid Korea, Argentinie, Japan en nu dus in Europa voor alle lidstaten.

De interesse voor de JetRanger 505 in Europa is vooral geconcentreerd in Belgie en de UK. Blijkbaar zouden er 13 LOI (Letter Of Interests) zijn voor nieuwe JetRangers in Benelux.; drie ervan zouden bevestigd zijn (update BVHTR - zie comments)

Deze eerste Europese operatoren worden in November verwacht in de Bell Training Academy in Forth Worth, Texas, voor een specifieke training op het nieuwe toestel.

Bell denkt dat ze in 2018 zo'n 100 stuks van het nieuwe toestel zal kunnen bouwen. Naar verwachting zullen de eerste Jetrangers 505 in het eerste kwartaal van 2018 in Belgie rondvliegen.  

Video:
Video afspelen...

3 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *