Bezig met laden...

Logboek

Ook Volkswagen mengt zich in de eVTOL-race

Ook Volkswagen mengt zich in de eVTOL-race

Volkswagen Group China heeft zijn eerste elektrische verticale start- en landingsdrone (eVTOL)-prototype voor passagiersdrones onthuld, als onderdeel van zijn strategie om nieuwe wegen te verkennen en te betreden op het gebied van volledig elektrische en duurzame individuele mobiliteitsconcepten. 

In 2020 lanceerde Volkswagen Group China een 'Vertical Mobility'-project om de volgende generatie mobiliteitsoplossingen te verkennen, waaronder de stedelijke luchttaxi-markt. Na intensief onderzoek, conceptueel werk en ontwikkeling heeft het projectteam nu zijn eerste validatiemodel ontwikkeld: de V.MO. Dit eerste prototype heeft ook de bijnaam 'Flying Tiger' gekregen vanwege zijn kenmerkende zwarte en gouden kleurstelling, die zo werd geschilderd ter herdenking van de lancering in het Jaar van de Tijger.

Het prototype is gebaseerd op bestaande oplossingen voor autonoom rijden en batterijtechnologie voor emissievrije mobiliteit. Met een luxueus uitgeruste x-wing configuratie van 11,2 m lang en een spanwijdte van 10,6 m, heeft het model acht rotors voor verticale lift en twee propellers voor horizontale vlucht.

Volkswagen zal later dit jaar verschillende vliegtesten uitvoeren om het concept te optimaliseren en een verbeterd prototype zal tegen het einde van de zomer van 2023 verdere geavanceerde testvluchten ondergaan. In zijn finale versie zal de volledig elektrische en geautomatiseerde eVTOL uiteindelijk vier passagiers plus bagage vervoeren over een afstand tot 200 km.

Waarom Volkswagen haar V.MO eVTOL in China te ontwikkelt is niet direct duidelijk uit hun berichtgeving. Maar blijkbaar verwacht Volkswagen meer van de Chinese markt voor de eVTOL's dan de Europese markt. Volkswagen schrijft: " In China zal het een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van stedelijk en intercityvervoer in de overvolle megasteden." 

Naarmate het 'Vertical Mobility'-project zich ontwikkelt, zal Volkswagen Group China samenwerken met de relevante Chinese autoriteiten om certificering te behalen. Dit betekent dat de V.MO nog minstens 3 tot 5 jaar nodig heeft vooraleer het gecertificeerd kan worden.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *