Bezig met laden...

Logboek

Kan het failliete Wiking snel een doorstart maken?

Kan het failliete Wiking snel een doorstart maken?

De curator van de failliete Duitse helikopteroperator Wiking, Dr. Christian Kaufmann, heeft samen met zijn team gesprekken gevoerd met potentiële investeerders. Er is blijkbaar veel interesse van meerdere partijen.

Dr. Kaufmann zei: “Er is een zeer grote interesse van verschillende investeerders in WIKING. De eerste besprekingen zijn al gevoerd. Dit stemt mij zeer optimistisch over de toekomstperspectieven van het bedrijf. De komende weken verwachten we de eerste vrijblijvende aanbiedingen te ontvangen, die we vervolgens uitgebreid gaan analyseren. Tegelijkertijd onderzoeken we ook alle andere herstructureringsmogelijkheden voor het helikopterbedrijf.”

De Duitse helikopteroperator is sinds medio juni 2022 verwikkeld in een insolventieprocedure. Omdat het leed onder de effecten van de pandemie, kostenstijgingen en een ongunstige financieringsstructuur, diende het faillissement in bij de lokale rechtbank van Wilhelmshaven met als doel het bedrijf weer levensvatbaar te maken met behulp van de herstructureringsinstrumenten die beschikbaar zijn op grond van de Duitse insolventiewet (InsO).

Het bedrijf werkt nu een eerste periode van drie maand verder onder curatele en alle activiteiten en vluchten kunnen doorgaan zoals contractueel vastgelegd. De voorlopige crediteurencommissie is reeds bijeengekomen en geïnformeerd over de stand van zaken. 

Men verwacht verdere stappen in dit dossier na de zomervakantie. Er zijn geen namen uitgelekt van de potentiële nieuwe investeerders. 

Over Wiking

WIKING werd in augustus 1975 opgericht door VTG Vereinigte Tanklager und Transportmittel GmbH in Hamburg, een bedrijf van wat toen Preussag AG was, en het Noorse helikopterbedrijf Helikopter Service AS in Oslo. Sinds 14 augustus 2017 heeft WIKING als enige aandeelhouder het Turkse KAAN Air INTERNATIONAL AG, Zürich/Zwitserland uit de Turkse Yildiz Groep. WIKING vliegt met 4 Airbus H145 en 4 Leonardo AW139 helikopters.

Het Britse bedrijf 'Wiking Helicopter Service Ltd', waarin het Duitse Wiking een belang van 0,5% heeft, wordt niet getroffen door het Duitse faillissement. Het is ook in handen van de Turkse Yildiz Groep.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *