Bezig met laden...

Logboek

Waar is de Bell 525 Relenthless gebleven?

Waar is de Bell 525 Relenthless gebleven?

Het was al een tijdje geleden dat Bell ons informeerde over de status van haar Bell 525 Relenthless project. Maar nu kregen we een nieuwe update.

Sinds Juli 2018 heeft Bell de testvluchten met de Bell 525 hervat. Herinner U dat deze testvluchten werden opgeschort na de dodelijke crash in 2016 met het eerste prototype. In Augustus waren alle woestijntesten reeds afgewerkt.

Nu gaan twee Bell 525 Relentless super-medium helikopters naar Yellowknife, Canada, om gedurende verschillende maanden te worden onderworpen aan de wintertesten. Een derde Bell 525 wordt in New York verwacht voor sneeuwtesten en vermogenstesten van de turbines in de sneeuw.

Het Bell 525 testprogramma is volgens Bell VP en Program Manager, Byron Ward, op schema om voor eind 2019 zijn FAA verificatie te bekomen. Er zijn 4 prototypes van de Bell 525 in het programma, de vierde doet grondtesten in de fabriek van Amarillo, Texas, waar de helikopters werden gebouwd. In het totaal heeft Bell reeds meer dan 1.200 vlieguren gemaakt met de verschillende prototypes van de 525. 

In het totaal is zo'n 65% van het testprogramma afgewerkt. Als Bell de 525 voor eind 2019 kan certificeren zal het de eerste gecertificeerde 'fly-by-wire' burgerhelikopter op de markt hebben. Maar ook de Airbus H160 is een 'fly-by-wire' burgerhelikopter en ook Airbus hoopt dit nieuwe generatietoestel eind 2019 door de EASA goedgekeurd te hebben. Uitkijken dus wie eerst de eindstreep haalt. 

In de fabriek in Amarillo heeft Bell reeds een productielijn opgebouwd voor de Bell 525. Daar worden nu reeds de eerste productie type 525 helikopters gebouwd.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *