Bezig met laden...

Logboek

Staking Britse Bristow bemanningen gaat derde week in.

Staking Britse Bristow bemanningen gaat derde week in.

Vandaag gaat de staking van de Britse piloten en bemanningen van Bristow zijn derde week in.

Het management had deze week in een publieke verklaring medegedeeld dat ze een 'verbeterd' aanbod had gedaan maar in een reactie afgelopen donderdag 16 mei schreef de secretaris-generaal van de vakbond Balpa het volgende.

“We waarderen het dat het management van Bristow Helicopters eindelijk erkent dat piloten en technische bemanningen cruciaal zijn voor het succes van het bedrijf en aangeeft dat ze terug aan tafel willen komen om te onderhandelen.

“Ze moeten echter accepteren dat bij een stemming onder onze leden 95% het huidige aanbod op tafel heeft afgewezen. Na de stemming zijn we weer begonnen met gesprekken en na meer dan een week proberen beweging te krijgen van het management van Bristow, dienden ze een bod in dat vrijwel niet te onderscheiden was van het afgewezen bod. Er is geen sprake van verwarring of misverstand van onze kant, onze leden zijn duidelijk en vastberaden – we hebben een aanbod nodig dat alleen op loon is gericht en niet afhankelijk is van het verlagen van de arbeidsvoorwaarden."

Vakbond Balpa wil terug aan tafel met Bristow maar de vraag is of Bristow bereid is extra concessies te doen om de staking te beëindigen.  

In het Britse parlement beloofde minister van Luchtvaart, Anthony Browne, op 16 mei dat hij het Bristow management zal ontmoeten in een poging om de staking snel tot een goed einde te brengen. 

In een reactie op de toezegging van minister Browne om Bristow management te ontmoeten zei BALPA secretaris-generaal Amy Leversidge: “We verwelkomen de steun van politici voor onze stakende leden. Wanneer de regering Bristow ontmoet, verwachten we dat de minister uiteenzet dat bedrijven en management met contracten gefinancierd door de belastingbetaler hun loyale, hoogopgeleide personeel met respect moeten behandelen en hen een eerlijk loon moeten betalen. We hebben duidelijk gemaakt dat dit geschil eenvoudig kan worden opgelost door middel van onderhandelingen en we zullen op elk moment in gesprek gaan met Bristow Helicopters als zij een eerlijk bod kunnen doen, dat niet afhankelijk is van een verlaging van de voorwaarden. We willen een oplossing vinden voor dit geschil en willen dat onze ervaren en getalenteerde piloten en technische bemanningen op de juiste manier worden gewaardeerd voor het werk dat ze doen.”

 

Wij blijven dit verder opvolgen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *