Bezig met laden...

Logboek

Marokkaans leger krijgt eerste van 12 Airbus H135M helikopters

Marokkaans leger krijgt eerste van 12 Airbus H135M helikopters

De Marokkaanse Luchtmacht heeft twee nieuwe Airbus H135M helikopters in ontvangst genomen van Airbus Helicopters. De toestellen zijn onderdeel van een bestelling van 12 helikopters die in 2022 werd geplaatst.

De levering vond plaats op de luchtmachtbasis van Meknes. De H135M helikopters zullen de Agusta Bell AB206A en AB206B helikopters vervangen die momenteel worden gebruikt door de Helikopter Vliegschool van de Koninklijke Luchtmacht in Rabat-Salé. 

Het trainingsprogramma zal de Forces Royale Air in staat stellen om ten volle te profiteren van de vele mogelijkheden van de H135, zoals NVG en lieren. De toestellen zullen worden ingezet om piloten op te leiden voor verschillende functies binnen de Marokkaanse Luchtmacht..

Het contract tussen de Marokkaanse Luchtmacht en Airbus Helicopters omvat ook ondersteuningsdiensten, zoals de levering van meerdere trainingssimulatoren en de opleiding van instructeurs en onderhoudspersoneel.

Foto © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *