Bezig met laden...

Logboek

Helihaven Diksmuide staat te koop

Helihaven Diksmuide staat te koop

Bij immobiliënkantoor Amicus uit Diksmuide staat de Helihaven van Diksmuide te koop.

Intussen werd het nieuws opgepikt in de regionale bladzijden van het Laatste Nieuws onder de hoofding: "BELEGGINGSFIRMA VERKOOPT TERREIN OMDAT HUURDER NIET MEER BETAALT". Het terrein van de helihaven in de Kleine Dries in Diksmuide is bijna 6.000 vierkante meter groot. Daarop staan een loods van 250 vierkante meter en een paar containers waarin lokalen zijn ingericht. De helihaven is gesloten; er staan ook geen helikopters meer.

De helihaven in Diksmuide en Ludwig Louwagie haalden in 2009 het nieuws toen ze betrokken waren bij de ontsnapping van gedetineerden uit de gevangenis van Brugge. 

Het faillissement van het bedrijf Heli Promotions, dat onder de vleugels van Paramount Helicopters uit Diest vloog, is nog niet uitgesproken maar het bedrijf zit volgens het Laatste Nieuws wel al langer in slechte papieren. Zaventem Airway Campus uit Zwijnaarde kocht de site in Diksmuide in 2013 als investering. Paramount Helicopters uit Diest huurde het terrein maar betaalde de huur niet meer. Ludwig Louwagie die de Diksmuidse Helihaven in 1995 had gestart, had de operationele leiding. De vrederechter heeft de huurovereenkomst ontbonden. Nu staat het terrein te koop.

 

Update van Peter Van Zutphen op 20/01/2016:

Ik kan u na navraag bij de makelaar die het grondstuk incl de immobiliën in de verkoop heeft bevestigen dat de vraagprijs voor het geheel 750.000 euro is excl. beschrijf en notariskosten dat betekent dus 125,00euro per m2. Ik ken de aldaar geldende grondprijzen niet maar lijkt mij niet goedkoop en zal dus niet geschikt meer zijn voor een verdere helihaven bij zo een investering.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *