Bezig met laden...

Logboek

Testpiloten van de US Army vliegen met de Bell V280 Valor

Testpiloten van de US Army vliegen met de Bell V280 Valor

Een Amerikaanse militaire testpiloot heeft eind augustus zonder pottenkijkers vliegtesten uitgevoerd met de Bell V-280 Valor tiltrotor. Deze testen kaderen in de selectie van FLRAA (Future Long Range Assault Aircraft). 

In het FLRAA-programma staat Bell met de V-280 Valor tegenover de Sikorsky Boeing SB>1 Defiant. Beide toestellen werden door het Amerikaans leger op 16 maart 2020 geselecteerd voor de finale selectie. Het FLRAA-programma moet de keuze maken voor de toekomstige langeafstand-aanvalshelikopter van het Amerikaans leger. Deze winnaar van dit programma zal de opvolger leveren van de Sikorsky UH-60 Black Hawk utility helikopter.   

De vluchten werden uitgevoerd vanop het Bell Flight Research Center in Arlington, Texas. 

Bijna drie jaar na zijn maidenvlucht en na tientallen test en demovluchten heeft de Bell V-280 Valor in het totaal 150 vlieguren op zijn palmares staan. Volgens het Bell-management heeft de V-280 Valor prestaties geleverd die ver boven de verwachting uitkwamen. Bell is zeer trotst op de mogelijkheden en de verwezenlijkingen van het toestel.

  • de snelheid is nu reeds boven de 300 kts
  • hover OGE (uit grondeffect): 6.000ft bij 35° Celsius
  • lage snelheid behendigheid: volgens US Army Level 1 niveau
  • testvluchten die meerdere dagen na elkaar duurden
  • qua timing vooruit op de planning

De SB>1 Defiant van de tandem Sikorsky/Boeing is qua ontwikkeling minstens een jaar achter op de Bell V-280 Valor maar Sikorsky / Boeing claimen dat dit is omdat ze nieuwe technologieën gebruiken die maar tijd nodig hebben voor integratie en testen. Toch zullen de testpiloten van het Amerikaans leger ook met de SB>1 nog dit jaar testvluchten maken.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *