Bezig met laden...

Logboek

Spanje verkoopt zes Seaking's aan Peru voor 600 euro

Spanje verkoopt zes Seaking's aan Peru voor 600 euro

Op 27 juni 2022 was er op de Spaanse Rota-marinebasis een afscheidsceremonie waar de twee laatste Seakings voor de laatste keer in de lucht van Cádiz vlogen in aanwezigheid van voormalige chefs, officieren, onderofficieren en bemanningen van het Vijfde Squadron, evenals de autoriteiten van de vloot en de eenheidshoofden. Met deze ceremonie nam het Spaans leger afscheid van haar Seaking SH-3 helikopters.

Tot 1981 ontving de Spaanse Marine in het totaal 18 helikopters van het type. De laatste geleverde helikopter was ook de allerlaatste helikopter van dit model dat ooit werd gebouwd. Met de komst van de Sikorsky SH-60B Seahawk-helikopter veranderde het Seaking-squadron hun primaire missie in amfibische en logistieke ondersteuning.

De Spaanse regering heeft nu de 'verkoop' goedgekeurd van 6 Seaking helikopters aan Peru voor het symbolische bedrag van € 600. Peru heeft nog 9 Sikorsky SH-3 Seaking helikopters in dienst bij haar Naval Air Squadron 22 en zal de Spaanse toestellen vermoedelijk gebruiken voor onderdelen om haar eigen vloot Seakings langer in de lucht te houden.

Peru staat op het punt om een nieuwe vloot van 12 SAR-helikopters aan te kopen. Vermoedelijk zullen hiervoor Leonardo AW139M worden aangekocht.  

Met de verkoop van deze Seakings sluit Spanje definitief een lang en succesvol Seaking hoofdstuk af. We blijven voor altijd fan van de SeaKing...

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *