Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Helikopter van HSB gekaapt op EBAW (update 27/9)

ALERT: Helikopter van HSB gekaapt op EBAW (update 27/9)

Deze namiddag rond 15u is op de luchthaven van Antwerpen de AS 355F1 Ecureuil 2 met registratie OO-HSM van Heli Service Belgium gekaapt door drie gewapende gangsters. De OO-HSM is sinds de sluiting van de HSB-helihaven in Sint-Pieters Leeuw nu gebaseerd op EBAW. 

De pilote werd gedwongen om van EBAW naar Vorst te vliegen om daar vermoedelijk een of meerdere gevangenen te helpen ontsnappen. De helikopter kon in een zware regenbui echter niet landen op de terreinen van de gevangenis en de pilote werd na een aantal rondjes boven de gevangenissen van Vorst gedwongen om koers te zetten naar de carpoolparking in het Waals Brabantse Hélécine.

Daar stapten de drie gangsters uit. Ze zijn intussen nog steeds spoorloos. De helikopter vloog nadien door naar de helihaven van de Luchtpolitie op Melsbroek voor verder onderzoek. De politiehelikopter met registratie G-11 werd ook gespot boven de Brusselse gevangenissen. 

De VRT meldt op last van de woordvoerster van de gevangeniswezen dat er geen gevangenen ontbreken in de Brusselse gevangenissen.

Op Twitter kun je een korte video bekijken van de helikopter boven de gevangenis in Vorst.

Het is niet de eerste ontsnappingspoging in de Belgische gevangenissen. De eerste helikopterontsnapping in België gebeurde op 15 april 2007 toen oplichter Eric Fernand uit de gevangenis van Lantin met succes door een helikopter werd bevrijd.

Amper 6 maand later loopt een poging tot ontsnapping van de beruchte gangster Benallal uit de gevangenis van Ittre af op een crash van de Dynali H2S helikopter. Piloot Daniel Michau, die door de gansters verplicht werd van Nivelles naar Ittre te vliegen, brak bij de crash zijn schouder. Toch kon Benallal samen met een kompaan ontsnappen via de weg maar werd een paar dagen later in Nederland opgepakt. 

Twee jaar later op 23 juli 2009 werd Ashraf Sekkaki met een helikopter uit de gevangenis van Brugge bevrijd. Toen werd beslist om de gevangenissen uit te rusten met de nodige infrastructuur om het landen op de binnenterreinen onmogelijk te maken.

Update 27/9/2020

Deze namiddag werd bekend dat de helikopterkaping waarschijnlijk een liefdesdaad is van een man wiens echtgenote in de gevangenis van Vorst-Berkendael vastzit. De man, een veroordeelde drugssmokkelaar, wou zijn van moord verdachte echtgenote, met wie hij vorig jaar trouwde, met de HSB-helikopter uit de vrouwengevangenis willen bevrijden. Hij zou daarbij zijn geholpen door zijn adoptievader en twee medeverdachten.   

Het parket van Antwerpen bevestigde dat de vier intussen zijn opgepakt en voor de onderzoeksrechter zullen moeten verschijnen die zal beslissen over hun verdere aanhouding. Volgens zijn advocaat heeft de dader intussen de feiten bekend.

De OO-HSM is deze namiddag vanop Melsbroek terug naar zijn basis op EBAW gevlogen. 

3 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *