Bezig met laden...

Logboek

Franse SAR-vloot H160 heeft al 1.000 vlieguren gemaakt!

Franse SAR-vloot H160 heeft al 1.000 vlieguren gemaakt!

Na een vijftal maanden in dienst heeft de voorlopige vloot van SAR-uitgeruste Airbus H160 al met success de mijlpaal van de 1.000 vlieguren overschreden. Commandant Frederic en Lt. Commandant Sebastien van het 32 squadron van de Franse Marine zijn zeer te spreken over de prestaties en de inzetbaarheid van deze Airbus H160.

En deze voorlopige vloot (voor 10 jaar) met 4 Airbus H160-helikopters is slechts een opstapje voor de militairen die vanaf 2030 de finale militaire versie de H160M Guépard zullen ontvangen. De vloot werd gevormd door de aanpassingen van vier H160 burgerhelikopters van Babcock France.  Deze aanpassingen door Babcock bestaan uit een uitrusting met lieren, een nieuw generatie Euroflir 410 optronische systeem van Safran, en modulaire cabines die een geoptimaliseerde lay-out mogelijk maken voor de missies op zee. Ze zijn gecertificeerd voor het vliegen met nachtkijkers, wat vooral wordt gebruikt tijdens het lieren in het donker.

Deze speciale H160-vloot wordt door Babcock Aviation in operationele staat gehouden als onderdeel van een partnerschap met Airbus Helicopters en Safran Helicopter Engines. Dit partnerschap zal zorgen voor een hoge mate van beschikbaarheid van de helikopters die SAR-reddingsmissies uitvoeren op zee aan de Atlantische en Middellandse Zeekust, evenals in het Engelse Kanaal en de Noordzee.

Foto © Marine Nationale (FR)
Video © Airbus Helicopters - A.Pecchi

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *