Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters bouwt testcentrum voor CityAirbus

Airbus Helicopters bouwt testcentrum voor CityAirbus

Airbus Helicopters is begonnen aan de bouw van een testcentrum voor CityAirbus NextGen. De oplevering van het gebouw staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023. Met een oppervlakte van 1.000 m2 zal het nieuwe gebouw worden gebruikt voor het testen van systemen voor de eVTOL (elektrische verticale start- en landing) van Airbus Helicopters:  de CityAirbus Next Generation.

"We investeren in de toekomst van elektrisch vliegen omdat we geloven dat deze technologie een belangrijk potentieel heeft voor emissievrije vluchten", zei Wolfgang Schoder, Managing Director van Airbus Helicopters in Duitsland. “Urban Air Mobility zal de manier waarop we reizen in steden en daarbuiten veranderen en het zal een nieuwe pijler worden voor Airbus Helicopters. Het Duitse Donauwörth speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en bouw van CityAirbus NextGen.”

De nieuwe hangar integreert hoogspanningsapparatuur, lithiumbatterijen en andere speciaal equipment en is ontworpen om te testen met de hoogste veiligheidsmaatregelen. Alle tests die nodig zijn voor de eerste vlucht van CityAirbus NextGen zullen er worden uitgevoerd. Deze tests hebben betrekking op de elektromotoren met hun acht rotoren, evenals op de andere systemen van de eVTOL, zoals vluchtcontroles en avionics.

In september 2021 onthulde Airbus Helicopters zijn eVTOL-prototype CityAirbus NextGen, bedoeld als stedelijke luchttaxi. Met een bereik van 80 km en een kruissnelheid van 120 km/u is et toestel ontwikkeld om geschikt te zijn voor uiteenlopende toepassingen in en rond stedelijke gebieden.

Naast het vervoeren van passagiers, kan het toestel ook worden ingezet voor medische urgentieopdrachten of worden gebruikt in een ecologische toeristische context. Airbus werkt ook nauw samen met industriële en institutionele partners aan de ontwikkeling van ecosystemen voor stedelijke luchtmobiliteit, zoals onlangs aangekondigd met ITA Airways in Italië, of door de lancering van het Air Mobility Initiative in Duitsland.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *