Bezig met laden...

Logboek

Volocopter krijgt POA-certificaat en mag als ATO piloten trainen op eVTOL's

Volocopter krijgt POA-certificaat en mag als ATO piloten trainen op eVTOL's

Volocopter heeft op 28 februari 2024 aangekondigd dat het weer een mijlpaal op het gebied van certificering heeft bereikt. Het heeft de uitbreiding van de Production Organization Approval (POA) van het Duitse Federale Luchtvaartbureau (Luftfahrtbundesamt of LBA) ontvangen die de productie van het VoloCity-eVTOL mogelijk maakt. Deze POA-uitbreiding is van toepassing op de twee nieuwe productie- en hangarfaciliteiten van Volocopter in Bruchsal, Duitsland, die voor het eerst werden onthuld in april 2023. 

Volocopter is 's werelds eerste en enige eVTOL-bedrijf dat zowel Design Organization Approval (DOA) als POA bezit. Volocopter ontving EASA's DOA in 2019, gevolgd door haar eerste POA in 2021 door de overname van DG Flugzeugbau. Deze POA-uitbreiding is de eerste in de sector en vermeldt specifiek de goedgekeurde productie van een eVTOL in de POA, van prototyping tot serieproductie. Volocopter heeft nu de volledige autoriteit om de VoloCity in eigen huis autonoom te ontwerpen en produceren en is het pre-seriële productiestadium van de productie ingegaan.  

Onder de verbeterde certificeringscategorie SC-VTOL (Special Condition VTOL) van EASA zal de VoloCity de eerste commerciële eVTOL worden met de hoogste mondiale veiligheidsnormen in de luchtvaart. Door deze veiligheidsnorm te behalen, kan VoloCity stil en efficiënt boven drukke stedelijke gebieden vliegen, waardoor een extra laag alternatieve mobiliteit wordt toegevoegd aan de transportmix in steden.  

 

Volocopter krijgt ook licentie als ATO voor eVTOL's

Volocopter heeft nu ook aangekondigd dat het een ATO (goedgekeurde trainingsorganisatie) is met licentie van het Duitse federale luchtvaartbureau (Luftfahrtbundesamt). Met deze certificering kan Volocopter piloten opleiden voor zijn eVTOL's. Het bedrijf is de allereerste ontwikkelaar van elektrische start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) die ATO ontvangt.  

Dankzij de Approved Training Organization-certificering kan Volocopter training geven voor vliegbrevetten. Het afgelopen jaar heeft het Luftfahrtbundesamt streng gecontroleerd of het bedrijf zich houdt aan de strikte regels en normen die nodig zijn om trainingsmateriaal te produceren voor de eVTOL's en simulators waarop de training zal worden gegeven.  

Als onderdeel van de goedkeuring zal het bedrijf nu werken aan de transitie om het trainingsprogramma voor zijn elektrische VoloCity's af te ronden, in nauwe samenwerking met het Duitse Federale Luchtvaartbureau. Deze is begonnen met de goedkeuring van het programma ter voorbereiding op de commerciële lancering van elektrische luchttaxi’s later dit jaar, waarbij ze de nieuw gepubliceerde EASA-regels implementeren die van toepassing zijn op de exploitatie en pilotenvergunningen van deze nieuwe categorie elektrische luchttaxi’s (eVTOL). 

Foto & video © Volocopter

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *