Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Chinook - HAL LUH - Leonardo UK

Kort nieuws - Chinook - HAL LUH - Leonardo UK

Nederlandse Chinook maakt voorzorgslanding te Ede

Op 10 september maakte een Chinook van de DHC basis Gilze Rijzen, met registratie D-102 een voorzorgslanding te Ede. Daags nadien werd de turbine van de helikopter ter plaatse vervangen door de technische dienst. Voordat de transporthelikopter terug mocht vliegen naar vliegbasis Gilze-Rijen, moesten er wat tests worden uitgevoerd. 

Foto: DHC Luchtmacht - met onze dank

 

HAL completeert hitte en hoogte testen met de LUH in de Himalaya 

De Indische Helikopterbouwer HAL (The Hindustan Aeronautics Limited) heeft in maart 2020 van het Indiase leger IOC (Initial Operational Clearance) verkregen die haar toelaat om de productie van de LUH (Light Utility Helicopter) op te starten. De LUH zal de verouderde vloot van Cheetah (= Lama) en Chetak (= Alouette III) helikopter van het Indiase leger vervangen.

Nu heeft de Indische helikopterbouwer een 10-dagen durende test succesvol afgewerkt met de LUH in het Himalaya gebergte. De hovertest bij hitte werd uitgevoerd op 16.400 voet. Sommige testen werden uitgevoerd bij 47° Celsius.   

 

Leonardo ontslaat 150 medewerkers in Yeovil (UK)

De gevolgen van de coronacrisis laten zich voelen bij Leonardo in de UK. In het Britse hoofdkwartier van Leonardo (het vroegere WestLand ) waar 2.800 medewerkers aan de slag zijn is een consultatie aan de gang tussen directie en vakbonden over het ontslag van 150 medewerkers. 

Algemeen directeur Nick Whitney bevestigde dat de onderneming nu actie moet ondernemen om Leonardo UK voor te bereiden voor de toekomst. Hij ziet veranderingen in helikopterbusiness na corona. De herstructurering is noodzakelijk door de aangescherpte concurrentie en de evolutie van de globale helikoptermarkt. 

Leonardo hoopt met deze ingreep de toekomstige werklast met de toekomstige orders te kunnen matchen. Ook moeten de efficiëntie en de kosten worden aangepakt om competitief bestelling te kunnen winnen, aldus de directeur. Engineering en productie zullen gevrijwaard worden in deze herstructurering. Ook de leercontracten en de training programma's voor net afgestudeerden blijven onaangeroerd.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *