Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters voltooit vliegtest met BAS-200 drone

Russian Helicopters voltooit vliegtest met BAS-200 drone

Russian Helicopters voltooit een reeks vliegtests met de BAS-200, een multifunctioneel onbemand helikoptertype, waarna de certificeringstests zullen starten. Deze drone met roterende vleugels zal worden geassembleerd in de Kumertau Aviation Production Enterprise van Russian Helicopters.

De BAS-200 kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan taken uit te voeren: levering van goederen en bewaking van het gebied in het belang van geologische exploratie, bosbouw, landbouw, opsporings- en reddingsactiviteiten en ook militaire activiteiten. Een BAS-200 systeem omvat twee onbemande helikopter, een grondcontrolestation en een container voor het vervoer van de toestellen. De voorbereiding voor een vlucht duurt slechts ongeveer 10 minuten.

De testresultaten van de BAS-200 lieten een toename van de economische efficiëntie zien bij het uitvoeren van een aantal gespecialiseerde taken in vergelijking met bemande vliegtuigen. Het vermogen van een onbemande helikopter om in automatische modus te opereren, minimaliseert de impact van de menselijke factor. Het onbemande antennesysteem heeft ook veelzijdigheid en de mogelijkheid om apparatuur in verschillende klimatologische omstandigheden te gebruiken.

BAS-200 als onderdeel van een universeel onbemand luchtplatform is het eerste onbemande luchtvaartuig van het binnenlandse helikoptertype, dat is opgenomen in het register van experimentele luchtvaart. De BAS-200 heeft unieke vliegeigenschappen: hij kan snelheden tot 160 km/u halen en een laadvermogen tot 50 kilogram dragen. De vlucht van het vliegtuig kan tot 4 uur duren op hoogtes tot 3500 meter.

Het is de bedoeling dat eind 2022 alle tests zijn afgerond en het bedrijf een typecertificaat ontvangt.

Specificaties van de BAS-200

  • MTOW (Maximum Take-Off Weight): 200 kg
  • Maximumsnelheid: 160 km/u
  • Nuttige lading: maximum 50 kg 
  • Maximum vlieghoogte: 3.900 m
  • Maximum vliegtijd: 4 uur
  • Hoogte; 1,2 meter
  • Lengte: 3,9 m

Foto's © Russian Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *