Bezig met laden...

Logboek

EHang present op Mobility City in het Spaanse Zaragoza

EHang present op Mobility City in het Spaanse Zaragoza

EHang werkt hard aan zijn aanwezigheid op de Europese eVTOL-scene. Het tekende twee weken geleden present op de Mobility City in het Spaanse Zaragoza.

Het ontving daar ook een delegatie uit het stadsbestuur van het Chinese Guangzhou. Zowel Zaragoza als Guangzhou zijn de luchttaxi (UAM)-proefsteden voor EHang. EHang is blij om zijn technologie ter beschikking te stellen van beide steden, om ze samen te brengen en dichter bij hun gemeenschappelijke doel te brengen: het bieden van veilig, duurzaam en efficiënt luchtvervoer aan hun burgers. Guangzhou is de thuisstad van EHang.

In de rand van de voorstelling van EHang EH216 op dit Spaans event kwamen twee belangrijke aspecten over de certificatie in Europa naar boven.

De meest belangrijke is de positie van EASA over onbemande luchttaxi's. Experten stellen dat een dergelijke certificatie door EASA in de komende 10 jaar niet aan de orde is. Overigens is er nog helemaal geen draagvlak voor een luchttaxi zonder piloot en is luchtverkeersleiding in Europa hiervoor niet klaar.

Anderzijds heeft de EHang EH216 onbeschermde rotors op beenhoogte van de passagiers. Deze zullen bij de typecertificatie door EASA een specifiek obstakel zullen vormen waarbij ofwel aanpassingen ofwel zeer specifieke procedures zullen worden geëist. De EHang EH216 is een knappe demonstrator maar of en wanneer we deze in ons luchtruim zullen zien is nog de vraag. 

Overigens blijft het nog steeds wachten op de certificatie van de EH216 door de CAAC, de Chinese luchtvaartautoriteit. De certificatie die al meer dan een jaar geleden werd aangekondigd blijft uit en EHang blijft stil over de oorzaak van deze vertraging. 

Foto's @ EHang

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *