Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopter CEO, Bruno Even, toont testvlucht van de CityAirbus

Airbus Helicopter CEO, Bruno Even, toont testvlucht van de CityAirbus

Op 17 juni deelde Airbus Helicopters CEO, Bruno Even, onderstaande video over de ontwikkeling van de CityAirbus.

Blijkbaar heeft het schema van de testvluchten wat vertraging opgelopen door de gevolgen van het corona virus maar de CEO van Airbus Helicopters ziet deze volledig elektrische multicopter als een sleutelelement in het innovatieve stappenplan om technische oplossingen te ontwikkelen voor een meer duurzame luchtvaart.  

Onderstaande video toont ook beelden vanuit de controle-unit waar de ingenieurs de testvlucht van de CityAirbus controleren. Er waren geen passagiers noch bemanning aan boord. Bedoeling is dat de CityAirbus volledig autonoom passagiers vliegt.

Het was de eerste keer dat CEO Even een testvlucht van de CityAirbus meemaakte. 

De CityAirbus is nog steeds in een stadium van een demonstrator waarmee Airbus het concept wil testen. Het is geen eenvoudige drone maar een toestel dat 2,2 ton weegt en 4 passagiers kan vervoeren. De voorlopige specificatie's:

  • autonomie: 15 minuten
  • 8 elektro motoren van 100 kw
  • batterij: 110kw
  • maximum snelheid: 120km/u 

Dit is duidelijk geen toestel waarmee Airbus de markt zal opgaan maar een defensieve ontwikkeling van Airbus die hun toelaat om het concept te verfijnen en bij de doorbraak van de drone als passagiersvervoermiddel, snel op de markt te zijn.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *