Bezig met laden...

Logboek

Helikopter-veiligheid is een top prioriteit voor EASA

Helikopter-veiligheid is een top prioriteit voor EASA

In December 2018 lanceerde EASA officieel zijn Rotorcraft Roadmap. Met meer dan 7.700 civiele helikopters actief in Europa speelt de helikopter een belangrijke rol in de gemeenschap. In dit aantal zijn de helikopters inbegrepen van de politie, HEMS (Helicopter Emergency Medical Services), bewakingsdiensten, landbouw en offshore-activiteiten.

Vandaag de dag zijn er zo'n 50 helikopterongevallen per jaar in Europa, een gemiddelde van 1 per week. De visie van Rotorcraft Roadmap is een veel veiligere helikopteractiviteit te bereiken in een groeiende luchtvaartwereld. 

EASA werkt aan een EASA Rotorcraft Web Portal die alle informatie rond het initiatief zal samenbrengen. Tot dit klaar is heeft EASA een web pagina gelanceerd met informatie over het strategische werk van EASA om de helikopter-veiligheid te verbeteren. De pagina toont ook de recenste ongevalsstatistieken met helikopters. 

Er is ook speciale aandacht voor de helikopters in het European Plan for Aviation Safety (EPAS).   

Het werk van EASA op gebied van de helikopterveiligheid wordt door een aantal nationale luchtvaartadministraties gesteund. Ook leden van het Europese Rotorcraft Committee (R.COM), ondersteunen het initiatief van EASA. Het promoten van de 'Safety Promotion' activities wordt ook ondersteund door European Safety Promotion Network – Rotorcraft (ESPN-R).  Je kunt vrij aansluiten bij de LinkedIn group van ESPN-R.

Ook wij zullen blijven inzetten op helikopterveiligheid. En als we nu weten dat bijna 90% van de helikopterongevallen te wijten is aan de menselijke interventie in de helikopter hebben we een grote kans om hieraan bij te dragen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *