Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Vanaf vandaag is het vijfde Mobiel Medisch Team in NL in de lucht!

FLASH: Vanaf vandaag is het vijfde Mobiel Medisch Team in NL in de lucht!

Vanaf dinsdag 24 maart gaat het vijfde Mobiel Medisch Team met een extra traumahelikopter de lucht in om intensive-care-patiënten zo snel mogelijk te vervoeren. Deze helikopter zal in heel Nederland inzetbaar zijn.

Gezien de groei van het aantal patiënten dat met het coronavirus is besmet, is besloten om deze helikopter naast de bestaande MMT-dienst in te zetten om patiënten nog sneller in het juiste ziekenhuis te krijgen en daarmee ook het vervoer over de weg te ontlasten.

De helikopter, een Airbus H145 met call-sign PH-HOW , wordt beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc, Nijmegen (NL) volledig ingericht voor het vervoer van intensive-care-patiënten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

De helikopter gaat vliegen van zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds en en start vanaf militaire vliegbasis Volkel. Mogelijk dat deze later vanaf een andere locatie ingezet gaat worden.

De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerd MMT-verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts. Deze helikopter is groter dan de reguliere helikopter die door MMT’s in gebruik is en biedt meer ruimte om een patiënt te kunnen vervoeren en de juiste zorg te kunnen verlenen.

Dat deze helikopter zo snel operationeel is, danken we aan de snelle en soepele samenwerking tussen en de buitengewone inspanningen van de verschillende betrokken partijen, onder andere VWS, het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), de ANWB-MAA, onze leveranciers en het Radboudumc.

Update 25/3/2020: Dit vijfde Mobiel Medisch Team met de Airbus H145 wordt dezer dagen speciaal ingezet in de strijd tegen het corona virus! Keep up the good work!! De eerste inzet was het oppikken van een besmette patient in Den Bosch en diens transfer naar Groningen. (met dank aan Bert Feikens)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *