Bezig met laden...

Logboek

Bristow koopt weer 100 VTOL's, nu van Chaparral

Bristow koopt weer 100 VTOL's, nu van Chaparral

Helikopteroperator Bristow en Elroy Air ondertekenden een intentieverklaring voor de levering van 100 Chaparral VTOL-helikopters.

Hiermede zet Bristow een nieuwe stap als enige wereldwijde helikopteroperator die zich zo zwaar engageert in de 'nieuwe VTOL-wereld'. Bristow heeft reeds eerder samenwerkingsakkoorden gesloten met een aantal VTOL-spelers om hun nieuwe toestellen in een operationele context te gaan exploreren:

Met de Chaparral van Elroy Air tekent Bristow een overeenkomst waarbij een autonome VTOL zal worden gebruikt en uitgetest door Bristow.

De hybride-elektrische Chaparral zal 136 tot 226 kg vracht kunnen vervoeren over een bereik van 482 km met zijn hybride-elektrische aandrijflijn en eenvoudige, redundante verticale en voorwaartse voortstuwingsmotoren. Bristow zal gebruik maken van zijn helikopterexpertise om tijdgevoelige vracht te vervoeren voor logistiek, gezondheidszorg en energietoepassingen. Elroy Air verwacht 100 Chaparral VTOL-vliegtuigen voor autonome vlucht te leveren aan Bristow. 

De Chaparral zal de eerste VTOL (verticale start- en landingsvliegtuig) in zijn soort zijn die speciaal is bedoeld voor vrachtbewegingen en die in de vloot van Bristow wordt geïntroduceerd. Bristow is van plan de Chaparral te gebruiken voor logistiek, gezondheidszorg en energietoepassingen. Bovendien biedt de Chaparral een oplossing voor de uitdagingen waarmee helikopteroperators worden geconfronteerd, namelijk het verminderen van emissies door de introductie van hybride-elektrische aandrijvingen. 

"Door gebruik te maken van onze expertise als zowel helikopter- als Unmanned Aircraft System (UAS)-operator, zijn we van plan om de Elroy Air Chaparral te gebruiken om te voldoen aan een toenemende vraag naar het verplaatsen van tijdgevoelige vracht voor logistiek, gezondheidszorg en energietoepassingen," zei Bristow CTO (Chief Transformation Officer) Dave Stepanek. "Bristow verwacht zijn ervaring te kunnen gebruiken om een nieuw tijdperk van verticale liftoperaties in te luiden en te voldoen aan de behoeften van expresvracht in steden en regio's zonder afhankelijk te zijn van bestaande of nieuwe luchthaveninfrastructuur."

Tot op heden heeft Elroy Air overeenkomsten gesloten om 900 vliegtuigen te leveren aan commerciële, defensie- en humanitaire klanten. De LOI zal naar verwachting worden vervangen door een afzonderlijke koopovereenkomst.

De Chaparral beschikt over gedistribueerde elektrische voortstuwing, met acht verticale liftrotors, vier voorwaartse propellers voor kruisvluchten, een high-wing cascoconfiguratie, evenals geautomatiseerde grondautonomie en vrachtafhandelingssystemen. Het casco is vervaardigd met behulp van koolstofcomposietmaterialen.

Ook het Amerikaanse FEDEX test autonome vrachtleveringen met hybride Chaparral VTOL's van Elroy Air. 

Foto's © Elroy Air & Bristow

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *