Bezig met laden...

Logboek

Peugeot Design Lab gaf de Airbus H160 zijn knappe vorm

Peugeot Design Lab gaf de Airbus H160 zijn knappe vorm

Dat de Airbus H160 een knappe vorm heeft is geen toeval.

De sierlijke vormgeving en de mooie lijnen van de nieuwste helikopter van Airbus werden getekend door het Franse Peugeot Design Lab. Alhoewel het gespecialiseerd is in de vormgeving van auto's van de Stellantis groep heeft deze designer reeds eerder projecten afgewerkt voor onder andere Dassault Aviation, Airfrance en Bombardier. 

Het Airbus H160 project is duidelijk een succesvolle start in de wereld van de helikopter. Zegt Peugeot Design Lab: "De elegante en dynamische lijnen van de H160-helikopter herbeleven de visuele identiteit van de helikopters in het Airbus-assortiment en drukken de generatiesprong uit die door het model wordt belichaamd."

Het ontwerp van de H160-helikopter - destijds het X4-project, werd gelanceerd door de ontwerpers van het PEUGEOT Design Lab tijdens een stijlwedstrijd, die de wens van Airbus Helicopters bevestigde om zich open te stellen voor nieuwe invloeden en een nieuwe standaard op het gebied van stijl te zetten.

Het futuristische silhouet van de H160 wordt versterkt door taps toelopende ramen en is het hoogtepunt van het volbrachte werk. De stijl vindt de identiteit van de helikopter van de vorige generatie, de Dauphin, opnieuw uit, waarvan de karakteristieke neus nu veel moderner is. De vloeiendheid van de lijn van de H160 weerspiegelt de efficiëntie en stille werking van het vliegtuig, mogelijk gemaakt door de vele innovaties en patenten die het toestel rijk is.

Kijk zelf maar...

Foto credits: Peugeot Design Lab

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *