Bezig met laden...

Logboek

Amerikaans leger koopt 9 CH-53K King Stallions voor $1miljard.

Amerikaans leger koopt 9 CH-53K King Stallions voor $1miljard.

Sikorsky heeft op 25 juni 2021 een extra order gekregen van het Amerikaans leger voor negen helikopters van het type CH-53K King Stallion. De King Stallions moeten op termijn de CH-53E transporthelikopters van de US Marines vervangen. 

Het order is een onderdeel van het zware helikopterprogramma van de US Marines welke in 200 helikopters CH-53K voorziet. Voor deze negen helikopters zullen de US Marines samen $879 miljoen betalen aan Sikorsky. De Marines kopen de 3 GE T408 (7.500hp) turbines rechtstreeks bij General Electric alsmede een volledige set extra uitrusting. Sikorsky zorgt voor de assemblage van deze turbines en uitrusting.

De totale kostprijs zal een kleine $1 miljard bedragen voor deze 9 helikopters. Na de uitlevering van deze helikopters zullen de Marines beschikken over 33 King Stallions. Daarmee blijft de CH-53K King Stallion niet alleen de zwaarste helikopter van het Amerikaans leger maar ook verreweg de duurste. Sikorsky heeft wel geaccepteerd dat voor de komende order van 9 helikopters de prijs van $879 miljoen zal dalen naar $853 miljoen, nog altijd geen promoprijs...

Het CH-53K King Stallion programma start in juli 2021 het Initial Operational Test and Evaluation (IOT&E), dit moet op termijn leiden tot de IOC, de Initial Operational Capability. 

De CH-53K King Stallion wordt gebouwd in de Sikorsky fabriek in Stratford, Connecticut, US.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *