Bezig met laden...

Logboek

Update: St-Niklaas op bezoek bij HeliSim R22 in Rotterdam

Update: St-Niklaas op bezoek bij HeliSim R22 in Rotterdam

We publiceerden onderstaand artikel op 9 November 2019 na ons bezoek bij HeliSim R22 in Rotterdam. Toen we aan het nakaarten waren over onze ervaring in de simulator stelde Ewout voor om voor de lezers van Helispot een speciaal kennismakingsaanbod te doen. Natuurlijk namen we dit aanbod voor onze lezers met open armen aan!       

We kregen nu een Sinterklaas-boodschap van Ewout dat hij het speciale aanbod voor de Helispot lezers tot 31 januari 2020 verlengt.

Dus als je net als wij wil kennismaken met de semi-professionele simulator van HeliSim R22 kun je inschrijven via de website van HeliSim. Vergeet niet de speciale code 'helispot2019' te vermelden. Met deze code kun je voor de prijs van een solo introductie van 1 uur, een solo introductie maken voor 2 personen voor in het totaal 2 uur. Ideaal als Sinterklaas-geschenk of als een verrassing voor Kerst en Nieuwjaar.

 

Wij hadden veel gehoord van HeliSim R22 in Rotterdam en wilden er het fijne van te weten komen. Dus contacteerden we Ewout Van Linge, de bezieler van HeliSim R22 simulator, en gingen op een zonnige herfstnamiddag bij hem op bezoek in de Vroesenlaan 13D, in Rotterdam Noord.

We werden ontvangen door een enthousiaste Ewout Van Linge die de geschiedenis van zijn passie met ons deelde. Hoe een uit de hand gelopen hobby eindigde als een semi-professionele helikoptersimulator die niet zou misstaan in een helikopterschool. 

Ewout kreeg de smaak te pakken toen hij als IT-expert in Nigeria bij een helikopteroperator aan het werk was. Hij mocht een paar keer meevliegen en werd gebeten door de microbe. Terug thuis begon hij wat te experimenteren op zijn PC met Microsoft Flight Simulator maar de drang naar meer en beter liet hem niet los. Maar om zelf in het echt te gaan vliegen daar wilde Ewout niet aan beginnen, te duur en te gevaarlijk! Na een crash op zijn simulator kan hij nu  gewoon herstarten...

Dus werd het een helikoptersimulator en niet zomaar eentje. Vanuit gans de wereld werden semi-professionele onderdelen aangekocht en over de jaren werd de hobby stilaan een heus project en evolueerde de simulator alsmaar meer professioneler.

We mochten zelf plaatsnemen in de levensechte Robinson R22 helikopter. Met de checklist in de hand kun je de helikopter opstarten en voorbereiden voor de vlucht in de Zwitserse Alpen. Levensechte geluiden en zes videoprojectoren geven je binnen de kortste keren het gevoel dat je in een echte helikopter zit. De speciale motionbase, die Ewout uit Australie liet overkomen, laat je alle bewegingen van de helikopter realistisch meevoelen. Een scherpe bocht of een loss of control, je ziet het niet alleen maar je voelt het ook gebeuren.   

De HeliSim R22 helikopter is geen simulator waar je van alles moet inbeelden. Nee, je beleeft het gewoon levensecht en je moet voluit aan de slag om je helikopter te vliegen en veilig en wel te landen. Als je weet dat de simulatorsoftware Prepar3D van het grote Lockheed-Martin is (de moedermaatschappij van helikopterbouwer Sikorsky) begrijp je wel dat de helikoptersimulator van Ewout een product geworden is dat zich kan meten met de professionele simulatoren, gewoon klasse.

Toen we het ganse systeem grondig bekeken hadden vroegen we Ewout op de man af wat zijn simulator gekost heeft, moest hij bekennen dat er naast vele honderden werkuren ook niet minder dan 80.000 euro in de simulator zijn geinvesteerd.    

En de technologie staat niet stil. Ewout heeft intussen ook een Virtual Reality bril waar je de ervaring in 3D kunt meemaken. Je zit er als het ware middenin een meer realistisch dan dit kan gewoonweg niet.

Wij hadden een leuke namiddag in Rotterdam en de ervaring met de HeliSim R22 was top! Ewout van Linge is naast een enthousiaste simulatorbouwer ook een perfecte helikopterinstructeur. 

Many Safe Flights!   

De fotoreportage van Tom Buysse over de HeliSim R22 kun je hier zien

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *