Bezig met laden...

Logboek

Lees hier de Vertical special Airbus H225

Lees hier de Vertical special Airbus H225

Lees hier de Airbus H225 - Super Puma special van Vertical.

De Airbus H225 is de meest recente zware helikopter van Airbus en onderdeel van het Super Puma programma. Het Puma project startte in 1965 met de twee prototypes van de SA330 en werd Super Puma met de introductie van de Super Puma AS332L in 1982. 

Na een dodelijke crash in 2012, crasht op 29 april 2016 een H225 nabij Turoy in Noorwegen en vallen er 13 dodelijke slachtoffers. Na een 'grounding' van zes maanden en een uitgebreid onderzoek komt een probleem in de 'epicylische' module van de MRG (main rotor gearbox) aan het licht.

Airbus maakt de nodige aanpassingen maar in Europa, en vooral de Noordzee regio, is het vertrouwen in de Airbus H225 zodanig geschonden dat het toestel sindsdien niet meer vliegt voor commerciële doeleinden. 

Buiten Europa blijft de H225 gewoon verder vliegen en ook in Europa blijft de militaire uitvoering actief. De verkoop van de Super Puma blijft gewoon doorgaan en Airbus Helicopters heeft zonder veel publiciteit oplossingen gevonden voor een aantal helikopters die aan de grond stonden. Zo werden bijvoorbeeld 21 tweedehands Super Puma's verkocht aan de Oekraïense regering.

Met deze special heb je een volledig inzicht in de Airbus H225 Super Puma.

Veel leesplezier

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *