Bezig met laden...

Logboek

Helikopter speelt hoofdrol in ontsnappingspoging Roermond

Helikopter speelt hoofdrol in ontsnappingspoging Roermond

Budel Airport (EHBD) ofte Kempen Airport was afgelopen donderdag 11 October het decor voor een grote politie-operatie.

De politie was blijkbaar op de hoogte gebracht van een nakende bevrijdingsactie waarbij naar verluidt topcrimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond zou worden gehaald. Maar de weg naar de vrijheid was niet zo eenvoudig als gepland.

Voor zover bekend hadden een aantal handlangers de Robinson R66 met call-sign PH-HCE ingehuurd om de klus te klaren. Blijkbaar was de politie goed geinformeerd en toen een gangster donderdag op het vliegveld van Budel kwam om de helikopter te huren werd hij ingerekend. Ook de andere handlangers welke blijkbaar bij de ontsnapping waren betrokken werden na een helse achtervolging ingerekend, daarbij werd een van de gangsters door de politie doodgeschoten.

Deze ontsnappingspoging doet denken aan de ontsnapping van de Marokaans-Belgische gangster Sekkaki op 23 Juli 2009 uit de gevangenis van Brugge. Toen werd door de vriendin van Sekkaki een helikopter gehuurd bij Helipromotions in Diksmuide en werd piloot Ludwig Louwagie gedwongen om Sekkaki uit de gevangenis van Brugge te helpen ontsnappen. Sekkaki werd later in Nederland gearresteerd en intussen zit hij, na nog een paar omzwermingen, in een Marokaanse gevangenis. 

Een ander gelijkaardig voorval was de poging tot ontsnapping van een gevangene uit de gevangenis van Sittard (NL). Hierbij werd op 18 September 1997, intussen reeds 20 jaar geleden, een Robinson R22 gestolen bij Paramount in Halen (Diest). Met dit toestel poogde een handlanger in de gevangenis te Sittard te landen maar door een gebrek aan ervaring ging het mis. Het toestel sloeg ter pletter en werd door brand vernield; de amateurpiloot, alias de handlanger van de gevangene, kwam daarbij om het leven.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *