Bezig met laden...

Logboek

Kurt Robinson over zijn helikopters gedurende de Heli-Expo 2020

Kurt Robinson over zijn helikopters gedurende de Heli-Expo 2020

De zwakke productieresultaten in 2019 was niet de leukste boodschap van Kurt Robinson op de Heli-Expo 2020 maar hij zag ook beterschap voor 2020 en gaf ook wat feedback over de verdere ontwikkeling van de Robinson helikopters.

  • In 2020 zal de 1.000ste Robinson turbinehelikopter R66 worden uitgeleverd en intussen heeft de bestaande vloot R66's reeds meer dan 1,1 miljoen vlieguren geboekt. Vooral het vermogen en de veiligheid maken dat het toestel het wereldwijd goed doet aldus CEO Kurt Robinson, zoon van stichter en helikopterbouwer Frank.
  • Robinson legt intussen de laatste hand aan een 'crash-resistente' vooruit voor de R22, de R44 en de R66. Het is gemaakt uit polyurethaan (een polymeer) en kan vogelaanvaringen tot 100 kts probleemloos weerstaan.
  • De R66 krijgt een brandstofverbruikmeter die info kan doorsturen aan bepaalde avionics.
  • Men werkt ook aan een instaphulp (trapje) voor de R66.
  • Robinson werkt ook verder aan een dieseluitvoering, die CEO Kurt reeds op de briefing van Heli-Expo 2019 aankondigde. Een juiste datum en/of een bevestiging dat de dieseluitvoering er nu wel degelijk komt is niet gegeven.
  • Kurt Robinson sluit ook een elektrische Robinson helikopter niet uit, maar deze zit nog niet in de ontwikkelingspijplijn. 

Tot zover, en we wensen Kurt Robinson en zijn team in elk geval veel succes en een beter 2020!

Foto & video copyrights: Robinson Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *