Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky S-97 Raider maakt harde landing bij vliegtesten

Sikorsky S-97 Raider maakt harde landing bij vliegtesten

Sikorsky is druk bezig met de vliegtesten van de S-97 Raider op het Sikorsky Development Flight Center in West Palm Beach, Florida.

Maar vorige week 4 Augustus maakte een van de twee prototypes waarmee de testen worden uitgevoerd een harde landing. Oorzaak noch schade worden door Sikorsky vrijgegeven; de enige commentaar was het bevestigen van het incident. Geen van de twee piloten raakte bij het incident gekwetst; het incident gebeurde bij het hoveren op de startbaan. De snelle helikopter met een kruissnelheid van 240 knots, begon de vliegtesten in Mei 2015

Sikorsky bevestigde het incident en bevestigde zijn intentie om het programma onveranderd door te zetten. Het Raider programma is self-funded door Sikorsky en 53 industriele partners, vooral toeleveranciers.

Het project wil vooral de X2 technologie testen als “risk reducer” voor de SB-1 Defiant, de grotere coaxial-rotor compound helikopter die Sikorsky ontwikkeld samen met Boeing voor het U.S. Army’s Joint Multi-Role Technology programma.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *