Bezig met laden...

Logboek

UPDATE: Slachtoffers van de Aruba helikoptercrash geland op de vliegbasis Eindhoven

UPDATE: Slachtoffers van de Aruba helikoptercrash geland op de vliegbasis Eindhoven

De stoffelijke overschotten van vlieger Christine Martens en Tacco Erwin Warnies werden met een KDC-10 transportvliegtuig van de luchtmacht vanuit Curaçao naar Nederlands gevlogen. Bij het vertrek van het vliegtuig werd in Willemsted een korte plechtigheid gehouden. Zaterdagmiddag rond 13:00 uur landde het toestel van de Koniklijke Luchtmacht op de vliegbasis Eindhoven.

Na de aankomst vond op de basis Eindhoven en in aanwezigheid van nabestaanden, de minister en staatssecretaris van Defensie en Commandant der Strijdkrachten een korte ceremonie plaats. Ook vice-admiraal Rob Kramer en luitenant-generaal Dennis Luyt waren aanwezig. Daarna werden de lichamen overgedragen aan de familie.

De onderzoeksteams zijn in Curaçao om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. De marine doet geen uitspraken over wat er intussen bekend is geworden over het ongeluk waarbij de NH-90 helikopter van Zr.Ms. Groningen in zee stortte. Men zal ook een aantal militairen ondervragen die de crash vanop de Zr. Ms. Groningen hebben zien gebeuren.

Het wrak ligt sinds maandag op een diepte van een kilometer in de Caribische zee. Het is nog onbekend of Defensie zal pogen om het wrak alsnog te bergen. 

De familie heeft ingestemd met de publicatie van de foto van vlieger Christine Martens, wat wij dan ook uit eerbetoon graag willen doen. Wij betuigen namens de ganse Benelux helikopterfamilie ons diep medeleven aan alle nabestaanden. 

Pilot never die, they just fly away...

Onderstaande video van de gecrashte NH-90 met call-sign 324 is opgenomen op de Zr.Ms. Evertsen in 2019 op de Zwarte Zee.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *