Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Airbus H145 - Marokko koopt 36 Bell 412 - Blade koopt 5 Airbus H125 - Apache in Altena - Oostenrijk koopt AW169M

Kort nieuws: Airbus H145 - Marokko koopt 36 Bell 412 - Blade koopt 5 Airbus H125 - Apache in Altena - Oostenrijk koopt AW169M

Airbus H145M voor Hongarije en misschien België?

Airbus Helicopters heeft de laatste H145M aan het Hongaarse leger geleverd. Het was de laatste van 20 H145M helikopters die Airbus tijdig en binnen het voorziene budget heeft uitgeleverd. Deze robuuste bi-turbine helikopter wint bijval bij de militairen wegens zijn uitstekende verhouding prijs vs. prestatie en de snelle leveringstermijn.

De Belgische luchtmacht en ook de Belgische politie zijn op zoek naar vervangingen voor hun huidige helikopters. In de coulissen is te horen dat de Airbus H145 heel veel kans maakt om in beide gevallen gekozen te worden.

Ook Luxemburg koos voor de Airbus H145M en heeft sinds 2020 twee helikopters van het type in dienst (LX-FAA & LX-FAB). Deze worden zowel voor het leger als voor de politie ingezet. 

 

Marokko gaat 36 Bell-helikopters kopen

Marokko is van plan 36 veelzijdige Bell-412 EPI-helikopters aan te schaffen. Deze toestellen van de nieuwste generatie moeten de verouderde helikoptervloot van de Royal Armede Forces versterken en te moderniseren. 

 

Blade India koopt 5 Airbus H125 helikopters

Blade gaat in India uitbreiden met vijf nieuwe eenmotorige Airbus H125 helikopters. Het bedrijf is een dochter van het Amerikaanse Blade UAM Inc dat een joint venture aanging met Hunch Ventures Group India. Blade biedt in India momenteel helikopterdiensten aan vanaf Mumbai naar Pune en Shirdi terwijl daarnaast ook charters worden uitgevoerd. Met de nieuw helikopters wil de joint venture haar dienstenpakket uitbreiden naar onder meer medische hulpverlening.

 

Nederlandse Apache moest donderdag rond de middag een voorzorgslanding maken

Een van de Apache gevechtshelikopters van DHC heeft afgelopen donderdag een voorzorgslanding gemaakt in het buitengebied van de gemeente Altena. De technische dienst ging ter plaatse om het euvel op te lossen en het toestel terug luchtwaardig te verklaren. Er werd geen mededeling gedaan over de oorzaak van de voorzorgslanding.

Omstreeks 21u is de Apache weer veilig geland op vliegbasis Gilze-Rijen. 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: Defensie NL

 

Oostenrijk koopt Leonardo AW169M

Oostenrijk en Italië hebben een G2G (regering tot regering) overeenkomst ondertekend over de aankoop van 18 Leonardo helikopters van het type AW169M voor de Oostenrijkse Bundesweer. Deze medium helikopters zullen de verouderde Alouette III vloot vervangen. Het is de tweede keer dat Italië een G2G overeenkomst maakt, de eerste keer was het met Slovenië voor een Leonardo C-27J Spartan multirole cargo aircraft.

Foto © Airbus Helicopters

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *