Bezig met laden...

Logboek

De Airbus VSR700 maakt autonome landingen vanop bewegend scheepsdek

De Airbus VSR700 maakt autonome landingen vanop bewegend scheepsdek

De Airbus VSR700 heeft een aantal volledig autonome deklandingen gemaakt op een bewegend dek.

Hiermede werd gesimuleerd en getest hoe de Airbus VSR700 op het dek van militaire zeeschepen zou kunnen evolueren. De testen toonden met succes aan dat de VSR700 op weg is naar zijn bestemming: een tactisch onbemand systeem dat vanop oorlogsschepen allerlei missies kan uitvoeren. Het is volgestopt met sensors die bijdragen in maritieme veiligheids- en oorlogsmissies, in SAR-missies en in missie's tegen duikboten. 

De militaire VSR700 is een Airbus uitvoering van de burgerhelikopter Guimbal Cabri G2. De ontwikkelaar van de Cabri, Bruno Guimbal, was een ingenieur van Eurocopter Helicopters en werkte aan de AS365 en EC120 Colibri. Hij bouwde de Cabri G2 eind 1998 met de hulp van Eurocopter. In 2000 verliet hij Eurocopter en certificeerde de Cabri G2 in zijn eigen bedrijf, Guimbal Helicopters. Intussen zijn er reeds meer dan 240 Cabri G2 helikopter operationeel.

Voor Airbus was voortbouwen op een bestaande en gecertificeerde helikopter een ideale uitgangspositie omdat ze zelf geen kleine helikopter in het programma hadden en een ontwikkeling ervan heel wat extra tijd zou kosten. Airbus kon in 2018, na het contract met het Franse leger, gelijk aan de slag om de Guimbal Cabri om te bouwen en vooral de nodige systemen te ontwikkelen om autonoom te vliegen en te communiceren met de systemen van de militaire zeeschepen.

Na het autonoom vliegen en het autonoom landen en opstijgen is de volgende stap het testen van de VSR700 op zee vanop de zeeschepen. Binnenkort zullen de navigatie, de postionering, de vluchtcontrole en de auto-pilot aan zware testen worden onderworpen in de ruwe gebruiksomgeving die de zee is.

In het kader van het Franse corona-stimulus plan heeft Airbus intussen een nieuwe bestelling gekregen voor de VSR700 en is gestart met de bouw van het tweede prototype. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *