Bezig met laden...

Logboek

Airbus gaat vol voor het UK NMH-programma met haar H175M

Airbus gaat vol voor het UK NMH-programma met haar H175M

De DSEI (Defence and Security Equipment International) is een Britse tweejaarlijkse beurs voor defensie en veiligheid die dient als een forum tussen regeringen, nationale strijdkrachten, de industrie en academici. Airbus zal zijn toonaangevende reeks producten en diensten in de defensie-, ruimtevaart-, beveiligde communicatie- en helikoptersegmenten presenteren op de beurs in de Excel in Londen vanaf morgen 14 tot 17 september.

De Airbus-stand H6-122 zal modellen bevatten van de nieuwe generatie A400M airlifter en Skynet 6A militaire communicatiesatelliet, plus een groot nieuw model van de H175M militaire medium transporthelikopter.

Bezoekers zullen meer te weten komen over het op Airbus H175 gebaseerde voorstel van Airbus Helicopters om te voldoen aan de behoeften van het 'NHM - New Medium Helicopter' programma van het Britse leger

Airbus Helicopters schakelt op de DSEI een versnelling hoger om de 35 helikopters in het NHM-programma binnen te halen. Airbus stelt nu voor om de H175M helikopters te bouwen bij Airbus in het Engelse Broughton en daarbij honderden jobs te creëren. Airbus Helicopters zou niet alleen de NHM helikopters in Broughton bouwen maar ook alle H175M helikopters voor haar wereldwijde export. 

Colin James, MD van Airbus Helicopters UK, vertelde op een media briefing voor de DSEI, dat de productielijn voor de H175M zo zou worden opgevat dat het ook regionale, lees Britse, toeleveranciers zou kunnen inschakelen. 

Ter verduidelijking de H175M is de militaire versie van de H175 medium burgerhelikopter, die voornamelijk in de olie- en gasindustrie wordt gebruikt. Tot op heden is er één H175M pre-prototype (zie foto) deels gebouwd en wil Airbus het NHM programma gebruiken om de H175M stevig in de militaire markt te zetten. Hoe lang de ontwikkeling van de H175M heeft Airbus niet bevestigd.

In het NHM-programma is de AW149 van Leonardo veruit de belangrijkste concurrent. Leonardo UK baas, Nick Whitney, heeft eerder gezegd dat 35 stuks AW149 in de UK bouwen niet alleen werkzekerheid voor de meer dan 3.000 Leonardo medewerkers in de fabriek van Yeovil biedt (in het totaal heeft Leonardo 7.500 medewerkers in de UK) maar dat eens de AW149 produktielijn in Yeovil op volle toeren draait deze ook zal worden ingeschakeld voor export orders voor zowel burgerlijke als militaire AW149's.

Het beloofd een spannende strijd te worden tussen de twee Europese helikoptergrootheden! 

Foto copyrights: Airbus Helicopters 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *