Bezig met laden...

Logboek

Wereldwijd reeds 600 eVTOL concepten in ontwikkeling

Wereldwijd reeds 600 eVTOL concepten in ontwikkeling

De VFS (Vertical Flight Society), een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering van 'verticale' vluchtconcepten, kondigde aan dat het aantal eVTOL's (elektrische verticale start- en landingstoestellen) bijgehouden in zijn 'World eVTOL Aircraft Directory' nu 600 ontwerpen van 350 bedrijven over de hele wereld bereikt. De directory is consulteerbaar op de VFS eVTOL website, www.eVTOL.news

VFS lanceerde deze website in april 2017, toen de lijst met bekende eVTOL-programma's die in ontwikkeling waren, ongeveer een dozijn bereikte. "We realiseerden ons dat er een manier nodig was voor het publiek om alle nieuwe innovatieve concepten die worden onderzocht, bij te houden", zegt Mike Hirschberg, directeur van VFS. "Omdat sommige innovatieve ontwerpen die op dat moment onwaarschijnlijk leken, doorgroeiden tot plausibele benaderingen, hebben we besloten om elk bekend ontwerp te catalogiseren - van het dwaze tot het serieuze."

Sindsdien zijn er heel veel ontwerpen toegevoegd en in een steeds hoger tempo: alleen al in 2021 kwamen er bijna 200 nieuwe ontwerpen bij. De site bevat ook meer dan 600 eVTOL-nieuwsverhalen, waaronder zo'n 270 diepgaande artikelen uit het tijdschrift Vertiflite van de Society, het toonaangevende tijdschrift over eVTOL- en helikopterontwikkelingen. 

2021 zag een verdubbeling van het bedrag dat werd geïnvesteerd in eVTOL-ontwikkelaars. VFS had in 2010-2020 naar schatting $ 4,5 miljard aan investeringen in eVTOL-bedrijven geschat. Vorig jaar zagen we echter verschillende ontwikkelaars naar de beurs gaan en/of aanzienlijke particuliere investeringen aantrekken, wat het totaal vandaag op meer dan $ 10 miljard brengt.

In 2014 werd het idee van elektrische VTOL-toestellen met wijdverbreide scepsis begroet, maar de toenemende technische vooruitgang, demonstraties, overheidsvalidaties en grote particuliere investeringen hebben de perceptie geholpen om te keren. Er wordt nu erkend dat de markt voor verticale vliegen in de 'komende jaren' klaar is voor een doorbraak, aangezien er nu eVTOL-toestellen in gebruik worden genomen die voor bepaalde missies betere prestaties kunnen leveren dan conventionele helikopters, inclusief lagere bedrijfskosten en minder geluid.

VFS werd in 1943 opgericht als de American Helicopter Society door de visionairs van de vroege helikopterindustrie, die geloofden dat technologische samenwerking en samenwerking essentieel waren om dit nieuwe type vliegtuig te ondersteunen. Tegenwoordig herhaalt de geschiedenis zich, waarbij VFS een vergelijkbare rol speelt en helpt om het revolutionaire eVTOL-vliegtuig van vandaag vooruit te helpen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *