Bezig met laden...

Logboek

Airbus VSR700 maakte succesvolle testvlucht aan 80 kts

Airbus VSR700 maakte succesvolle testvlucht aan 80 kts

De Airbus VSR700 die Airbus bouwt voor de Franse Marine maakt vorderingen en heeft zijn vliegcapaciteiten uitgebreid tot 80 kts. Dit net twee maanden nadat de onbemande VSR700 de kaap van 60 kts had bereikt.

De VSR700 is gebouwd op basis van een Guimbal Cabri G2. De ontwikkelaar van dit toestel, Bruno Guimbal, was een ingenieur bij Eurocopter en werkte aan de AS365 en EC120 Colibri. Hij bouwde de Cabri G2 eind 1998 met de hulp van Eurocopter. In 2000 verliet hij Eurocopter en certificeerde de Cabri G2 in zijn eigen bedrijf Guimbal Helicopters. Intussen zijn er reeds meer dan 245 Cabri G2 helikopter operationeel. 

De finale testen van de VSR700 gaan door eind 2021. Intussen gaat Airbus de VSR700 prototype upgraden tot op het niveau van een volledig operationeel missie systeem. Uiteindelijk willen Airbus en de Franse Marine het prototype van de VSR700 in 2022 op zee operationeel gaan testen.  

De VSR700 kan met zijn draagkracht en reikwijde missies aan met meerdere volledige marine sensoren (zie infografiek hiernaast) voor lange periodes. De helikopter kan opereren vanop marineschepen en kan ook operationeel samenwerken met een bemande helikopter.

De kostprijs voor de VSR700 is relatief laag (voor een militaire uitrusting) en staat garant voor een lage operationele kost. 

In april 2021 maakte de Franse minister van Defensie, Florence Parly, bekend dat het DGA (Armament General Directorate) een bestelling heeft ondertekend voor een tweede VSR700 prototype. Deze extra aankoop kaderde in het Franse 'Luchtvaart Stimulus' plan om de Franse luchtvaartbedrijven door de corona-crisis te loodsen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *