Bezig met laden...

Logboek

Kaman stopt productie van K-MAX helikopters

Kaman stopt productie van K-MAX helikopters

In een bericht over een strategische herpositionering van het bedrijf heeft CEO Ian Walch aangekondigd dat het de productie van haar Kaman K-MAX helikopters dit jaar zal stopzetten.  

In de afgelopen 30 jaar heeft Kaman 60 K-MAX®-helikopters geproduceerd met ongeëvenaarde precisie en efficiëntie voor industrieën zoals brandbestrijding, bouw, noodhulp maar ook voor militaire toepassingen. Het bedrijf stelde echter vast dat gezien de lage vraag en de variatie in jaarlijkse leveringen, in combinatie met de lage winstgevendheid en de grote behoefte aan werkkapitaal, K-MAX® in de toekomst niet de meest aantrekkelijke groeimogelijkheid biedt voor Kaman en zijn aandeelhouders.

Als zodanig zal Kaman dit jaar de productie van K-MAX® en de onbemande K-MAX TITAN stopzetten. Samen met enkele andere maatregelen zal deze stopzetting het bedrijf op jaarbasis $ 25 miljoen kosten besparen en het nodige werkkapitaal geleidelijk verminderen.

Kaman zal de bestaande K-MAX®-vloot blijven ondersteunen, inclusief het bieden van reparaties, reserveonderdelen en vlootdiensten aan operators, evenals training van piloten en technici op de K-MAX helikopters.

Het bedrijf heeft in 2021 de nieuwe Kaman KARGO UAV (zie foto) op de markt gebracht en blijft deze na de stopzetting van de K-MAX verder ontwikkelen en commercialiseren.

Kaman Corporation werd opgericht in 1945 door luchtvaartpionier Charles H. Kaman (15 juni 1919 – 31 januari 2011), deze was vooral een ontwerper van helikopters.

Hij ontwierp onder andere een helikopter met twee hoofdrotoren die door elkaar heen draaien zonder elkaar te raken. Doordat de hoofdrotoren ook nog in tegengestelde richting draaien worden de potentiële contrabewegingen van de helikopter die wordt veroorzaakt door de hoofdrotoren tegengegaan. Daardoor konden deze helikopters gebouwd worden zonder staartrotor.   

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *