Bezig met laden...

Logboek

Leonardo AW101 voltooid proeven in de VS

Leonardo AW101 voltooid proeven in de VS

Leonardo heeft in de VS met succes proeven op grote hoogte afgelegd met de Noorse AW101-helikopter. De driemotorige helikopter voltooide zijn testplan van 21 dagen succesvol in slechts 16 dagen. Het AW101 Performance Improvement Program certificeert hiermee een verhoogd motorvermogen en verhoogt het koppel van de hoofdversnellingsbak (MGB) tot 117%.

De helikopter werd op de proef gesteld in Colorado bij Buena Vista en Leadville, op 1,6 km boven zeeniveau, om de vlieg-enveloppe op grote hoogte van het start- en landingsmogelijkheden uit te breiden, wat zal bijdragen aan de totale capaciteit van 117%.

De tests op de locaties op grote hoogte toonden veilige landings- en hersteltechnieken aan in het geval van een motorstoring, waardoor de capaciteiten van de helikopter een status van certificeerbare oplossing bereikten. Het testen van het stroomverbruik heeft de helikopter toekomstbestendig gemaakt voor de extra certificeringsvereisten.

Kristian Daines, programmamanager prestatieverbetering AW101 bij Leonardo Helicopters UK, zei: "Het testen verliep vanaf de eerste dag volgens plan, een verbluffend succes voor de teams in Colorado en Yeovil, en een fenomenale uitvoering door iedereen die het mogelijk maakte." De AW101 presteerde perfect volgens plan voorzien in het 'AW101 Performance Improvement Program'.

Na de testen vloog de helikopter op eigen kracht terug naar de Leonardo fabriek in Yeovil, UK, via Canada, Groenland, IJsland en Schotland. Deze AW101 NAWSAR reddingshelikopter zal eind van het jaar naar Noorwegen vliegen voor finale levering aan het Noorse ministerie van Justitie en Openbare Veiligheid.

Foto © Leonardo

Onderstaande video is een testvlucht in de sneeuw in Noorwegen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *