Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Kaman K-Max - ELT's - CHC Vestas - Luxembourg NH-90

Kort nieuws - Kaman K-Max - ELT's - CHC Vestas - Luxembourg NH-90

Luxemburg en NH90

In maart 2018 hebben de ministers van Defensie van België en Luxemburg een intentieverklaring ondertekend over de mogelijke aankoop door het Groothertogdom Luxemburg van 2 NH90 TTH en 1 NH90 NFH helikopter. De drie toestellen waarvan de levering was voorzien voor 2022, zouden door de Belgische Luchtmacht worden beheerd. 

Maar deze zomer heeft de Belgische Luchtmacht het gebruik van haar eigen NH90 TTH helikopters drastisch teruggeschroefd. Binnenkamers wordt ook uitgekeken naar de vervanging van de Agusta (Leonardo) A109 Bai en zou de NH90 TTH ook ter discussie staan. Intussen is ook de Luxemburgse interesse voor dit project helemaal weg. Ingewijden wisten ons te melden dat dit project van de aardbol is verdwenen. 

 

Kaman

Kaman maakte bekend dat het een K-MAX medium lift helikopter heeft verkocht. De helikopter die 2.720 kg kan tillen is voorzien van twee separate rotoren die in tegengestelde zin in elkaar draaien. Net zoals zoals bij een coaxiale rotorkop is bij dit type 'dubbele rotorkop' er geen staartrotor nodig. In het vierde kwartaal 2020 kon Kaman twee K-MAX helikopters uitleveren. Twee weken geleden kon Kaman aankondigen dat het in Brazilië de certificatie had bekomen voor de K-MAX. Kaman werkt samen met Near Earth Autonomy aan de ontwikkeling van een autonome K-MAX.  

 

CHC Helicopter - Vestas

CHC Helicopter maakte bekend dat het een contract heeft afgesloten met Vestas voor helikopter diensten naar drie offshore windparken in het noorden en zuiden van de Noordzee. De helikopterdiensten zullen gevlogen worden vanop de basissen Aberdeen en Humberside. CHC zal vliegen met Sikorsky S-92 en Leonardo AW139 helikopters.

 

ELT - Emergency Locator Transmitter 

Sinds 1973 is de ELT de 'verplichte' de facto standaard voor het vinden en redden van gecrashte helikopters. Deze noodzender stuurt noodsignalen op de 121.5 Mhz (mayday) en stuurt ook een GPS positie en noodsignaal uit op 406 Mhz (afhankelijk van de configuratie). Het ELT systeem is bij de alarmcentrales bekend omwille van de vele 'foute' meldingen, die door verkeerde manipulatie en testen worden uitgezonden.

Nu blijkt ook dat de ELT een slecht rapport scoren bij echte crashes. Een studie van de NASA over de effectiviteit van ELT's wees uit dat bij 86 onderzochte luchtvaartcrashes met gekwetsten en doden, er in 61 gevallen geen noodsignaal werd uitgezonden door de ELT. Slechts in 29% van de crashes werd er correct alarm geslagen. Vooral bekabeling en antennes zijn de zwakke schakel in het ELT systeem. Bij brand sturen de ELT's meestal slechts gedurende 1 minuut signalen uit. Experten raden dan ook aan om steeds je GSM of smartphone actief te hebben bij het vliegen. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *