Bezig met laden...

Logboek

Peter Behr wordt Schweizer verantwoordelijke voor Europa & UK

Peter Behr wordt Schweizer verantwoordelijke voor Europa & UK

Dat Schweizer aan de weg timmert om snel zijn oude positie in de helikopterindustrie terug te winnen is geen geheim. Nadat Sikorsky in 2018 het Schweizer typecertificaat verkocht aan het nieuwe bedrijf Schweizer RSG kwam er een nieuwe wind in het bedrijf en werden in de US terug nieuwe toestellen verkocht. Schweizer produceert nu en ondersteunt zijn beroemde lijn van lichte helikopters - de S300C, S300CBi en S333 - in zijn ISO 9001 / AS9100-gecertificeerde fabriek in Ft. Worth, Texas. 

Maar in Europa en de UK bleef het stil rond Schweizer ondanks het feit dat er hier nog heel wat Schweizer helikopters rondvliegen. Het Duitse S.P. Helicopters uit Dattenburg (D) bleef al die tijd als RSG/Schweizer Service Center Europa zorgen voor onderhoud, herstellingen en overhaul van de Schweizer helikopters. 

Een en ander gaat nu veranderen nu Schweizer heeft aangekondigd dat Peter Behr zich bij de helikopterfabrikant heeft aangesloten als 'Senior Sales Representative' voor Europa en het Verenigd Koninkrijk. Behr is gevestigd in Duitsland en wordt verantwoordelijk voor gepersonaliseerde Schweizer-ondersteuning bij de verkoop en service van helikopters aan de huidige en nieuwe Schweizer-klanten. 

Peter Behr heeft een indrukwekkende staat van dienst in de helikopterindustrie als piloot en als eigenaar van een helikopterbedrijf. Als piloot heeft hij meer dan 12.000 vlieguren gebouwd en begon hij zijn militaire carrière met een initiële vliegopleiding in Fort Rucker, Alabama, VS. Sinds zijn diensttijd heeft hij gevlogen als commercieel piloot en vlieginstructeur. Sinds 2009 is hij ook senior flight examiner voor de Duitse luchtvaartautoriteit.

Tijdens zijn civiele carrière richtte Behr een helikopterbedrijf voor pijpleidingbewaking op dat de energiesector in Europa bedient. Hij leidde in de loop der jaren ook operaties voor verschillende helikopterbedrijven in Duitsland, waaronder een helikopterdealer die helikopterverkoop en -service leverde in Europa en over de hele wereld.

Behr is ook geen onbekende in de Benelux. In de nadagen van Paramount Helicopters (B) nam hij met S.P.-Helicopters een deel van de Fluxys pijplijnbewaking over vanop EBST (Brustem). Ook in Nederland was Peter Behr actief bij de opstart van de S.P. Helicopters - Robinson dealership op Teuge.  

Behr is gevestigd in de buurt van Keulen, Duitsland, en is te bereiken op [email protected] en op +49 160 9669 8858. Wij wensen Peter Behr veel succes met RSG Schweizer Helicopter in Europa!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *