Bezig met laden...

Logboek

Hill bouwt zijn HX50 met innovatieve technieken (video)

Hill bouwt zijn HX50 met innovatieve technieken (video)

We blijven met interesse het project Hill Helicopters HX50 kritisch opvolgen. En zoals velen kijken we uit naar het eind 2023 als het eerste prototype zal worden voorgesteld en naar het eerste kwartaal 2024 waar we de eerste proefvluchten verwachten. 

In onderstaande video van Hill Helicopters kijken we naar de innovatieve methoden die worden gebruikt om het frame van de HX50 helikopter songelooflijk sterk en bestand tegen trillingen te maken.

De HX50 casco wordt volledig gebouwd uit koolstofcomposiet, koolstofvezels in een harsmatrix. Koolstofvezel is het lichtste en sterkste materiaal per gewicht dat bekend is. Het is de helft van het gewicht van aluminium maar driemaal de sterkte. Koolstofvezel is uiterst veelzijdig en zeer geschikt voor toepassingen waar stijfheid en laag gewicht vereist zijn, duidelijk een passende oplossing voor een helikopter. Koolstofvezel biedt een ontwerper een vrijwel onbeperkte mogelijkheid om onderdelen te bouwen met stijfheid en sterkte die veel groter zijn dan aluminium, staal en zelfs titanium.

Hill bespreekt in de video de uitdagingen van het creëren van een staartboom die zowel sterk als licht moet zijn, en laat zien hoe honingraatmateriaal wordt gebruikt om dit te bereiken.

Hill werkt voor de ontwikkeling van zijn koolstofcomposiet helikoptercasco samen met het Britse Composite Integration welke met het ontwerp van de HX50 casco de 'Composites UK Industry Awards 2022' won.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *