Bezig met laden...

Logboek

Kort: Safran - NHI & NH90 - LCI & H175 - Turkije & Bell 429

Kort: Safran - NHI & NH90 - LCI & H175 - Turkije & Bell 429

Safran ondersteunt Nieuw-Zeelandse Defensie met haar NH90-vloot

Safran Helicopter Engines heeft een contract getekend met de New Zealand Defence Force (NZDF) ter ondersteuning van de turbines van haar NH90-vloot van de Royal New Zealand Air Force (RNZAF). Dit Support-By-the-Hour-Military (SBH ®) contract formaliseert een lange termijnovereenkomst voor onderhoud, reparatie en revisie (MRO) en services voor in totaal 21 RTM 322 motoren.

Vandaag de dag wordt 90 procent van de RTM322 vlieguren gedekt door een Global Support Package of een SBH® op vlieguren gebaseerd ondersteuningscontract. SBH® is het ondersteuningsprogramma van Safran Helicopter Engines speciaal voor militaire operators. Het maakt de bedrijfskosten van de motor voorspelbaar, elimineert cashpieken en biedt flexibiliteit voor geplande en ongeplande MRO-dekking. 

 

NHI en de Noorse NH90 'contractbreuk'

In haar halfjaarreport, onder de sectie risico's, maakt Leonardo, als aandeelhouder van NHI, gewag van de Noorse beëindiging van het NH90 contract. Het Noorse Defensie Materieel Agentschap (NDMA) heeft in juni 2022 het NH90 contract beëindigd wegens wanbetaling van een contract - naar Noors recht - geformaliseerd voor de levering van 14 NH90-helikopters, dat in 2001 was aangegaan met NH Industries (NHI). NHI is een vennootschap naar Frans recht waarvan de deelnemingen in handen zijn van Leonardo, Airbus Helicopters en Fokker Aerostructure.  Reden voor de beëindiging zijn volgens NDMA, vermeende vertragingen en product non-conformiteit. Het contract is in de loop der jaren onderhevig geweest aan verlengingen en wijzigingen en zou naar verwachting eind 2023 zijn voltooid.

De claim van NDMA is om de 13 helikopters die al zijn geleverd en geaccepteerd terug te sturen en terugbetaling van de uitbetaalde bedragen, inclusief rente, te eisen. Op dit moment overweegt NHI de meest geschikte maatregelen om zich te verzetten tegen dit verzoek tot beëindiging, dat zij juridisch ongegrond en redelijkerwijs aanvechtbaar acht vanwege het ontbreken van een feitelijke en wettelijke basis voor een beëindiging wegens wanbetaling, verkeerde interpretatie van het contract en de Noorse wet, evenals schending van vertrouwelijkheidsverplichtingen.

 

LCI koopt twee Airbus H175 helikopters met optie voor 4 extra

LCI, een luchtvaartleasing-bedrijf uit Libra Group, heeft vandaag een order aangekondigd voor maximaal zes H175 super-medium helikopters van Airbus, met een totale waarde van meer dan 125 miljoen dollar. De bestelling betreft twee bevestigde vliegtuigen en de eerste H175 wordt eind 2023 geleverd aan LCI. De overeenkomst voorziet in nog eens vier opties en bouwt voort op de eerdere bestelling van LCI voor nieuwe H175's.

De vloot van LCI omvat momenteel ongeveer 50 Airbus-helikopters. Ze worden ingezet door 14 operators in 10 landen over de hele wereld voor een reeks missies, waaronder medische noodhulpdiensten, zoek- en reddingsacties en offshore wind.

 

Turkse DGF bereikt 9 jaar lang 95% beschikbaarheid met haar Bell 429-vloot

Het Turkse directoraat-generaal voor de bosbouw (DGF) heft gedurende negen jaar lang 95% operationele paraatheid heeft bereikt met zijn vloot Bell 429-helikopters. 

Met meer dan 6.000 totale vlooturen heeft de DGF deze superieure standaard bereikt op zijn Bell-helikopters. "De piloten en technici van DGF zijn echt uitstekend," zei Clay Bridges, verkoopmanager bij Bell. 

Bell is prominent aanwezig in Turkije met meer dan 100 Bell helikopters in bedrijf. De helikopters worden gebruikt door politie, bosbouw, leger, medische hulpdiensten en bedrijfsmissies. De Bell 429 is bijzonder geschikt om missies uit te voeren over het variërende terrein van Turkije.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *