Bezig met laden...

Logboek

Twee leuke uitjes deze week! Niet te missen

Twee leuke uitjes deze week! Niet te missen

Laat ons hopen op wat beter weer deze week want de planning brengt ons, helikopterfanaten naar twee leuke evenementen.

 

Rescue Zeeland

Op woensdag 9 augustus 2023 vindt de 12e editie plaats van Rescue Zeeland 2023 in Vlissingen (NL). Het Badstrand en de boulevards van Vlissingen vormen dan van 12 tot 18 uur het decor voor allerlei demonstraties en shows rond het thema 'Rescue'.

Hulpverlening op het land, het water en vanuit de lucht! Hoisting vanuit een helikopter, beloodsing (NHV), vliegshow en veel meer! Met medewerking van de Duitse Marine (NH90),  Belgische Luchtmacht (NH90 Caiman), Politiehelikopter, ANWB helikopter, de Kustwachthelikopter en meer..

De Dienst Speciale Interventies, ook wel de DSI genoemd, zal voor het eerst en nog nooit eerder vertoond een uitgebreide demonstratie geven op woensdag. Nog nooit heeft de DSI zo’n grote demonstratie gegeven van dit formaat en met de blauwe politiehelikopter.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft de leiding bij de inzet van speciale eenheden van politie en Defensie. Door deze combinatie kan DSI flexibel optreden. We kennen de DSI veelal van inzet in het vervoer van topcriminelen van Penitentiaire Inrichting Vucht naar de rechtbank in Amsterdam en bijvoorbeeld tijdens de inzet van de gijzeling in de Apple Store.

In het scenario waarin een vuurwapen gevaarlijke verdachte wil vluchten te water wordt achtervolgd door de politie te water. Na een achtervolging zal de verdachte te land gaan en zich schuilhouden in een locatie op het Badstrand. Op dat moment zal de DSI helikopter opstijgen vanuit Schiphol Amsterdam en met versterking naar Vlissingen komen. Aldaar zal de verdacht op de ondergedoken locatie worden ingerekend en mee worden genomen.

 

Dutch Heli Day

Op zaterdag 12 augustus 2023 wordt voor de derde keer de Dutch Heli Day gehouden in Stroe op de Veluwe.

Naar verwachting zijn meer dan 20 helikopters uit binnen- en buitenland aanwezig. In de line-up zagen we reeds Robinson R66's, meerdere Robinson R44's, een paar Airbus EC120’s, een Airbus AS350 en een Airbus Bo105. Afhankelijk van de omstandigheden zullen ook SAR en offshore helikopters aanwezig zijn.

De Dutch Heli Day is een initiatief van Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikopterpiloten in Nederland. Het doel van de dag is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de helikopterwereld. 

De eerste Dutch Heli Day vond plaats in 2013. Ondanks het matige weer kwamen er toen zo’n 3.500 bezoekers op de Heli Day af. Op de tweede Dutch Heli Day in 2019 waren er meer dan 11.000 bezoekers (klik hier voor een fotobeeld van dit event) . De bezoekers kunnen ook dit keer hun bezoek aan het helikopterevent combineren met het oogstfeest op het terrein van De Kruif Machines. 

En nu maar hopen dat de weersomstandigheden meezitten. 

Foto credit:  Rescue Vlissingen / Tom Buysse

Video:
Video afspelen...

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *