Bezig met laden...

Logboek

HAI wordt VAI: helikopters zijn al lang niet meer de enige VTOL's

HAI wordt VAI: helikopters zijn al lang niet meer de enige VTOL's

Op de eerste dag van de HAI Heli-Expo 2024 wordt Vertical Aviation International (VAI) de nieuwe naam en identiteit van branchevereniging en organisator Helicopter Association International (HAI).

Ook de 'HAI Heli-Expo' naam verdwijnt en wordt vanaf volgend jaar de 'VERTICON'.

Als branchevereniging die de mondiale verticale luchtvaartindustrie vertegenwoordigt, staat VAI open voor alle fabrikanten, operators, leveranciers en verkopers, piloten en onderhoudstechnici, en luchtvaartprofessionals die 'vliegtuigen' bedienen of ondersteunen die verticaal of kort kunnen opstijgen en landen (VTOL).

“VAI is ‘s werelds meest vooraanstaande ledenvereniging voor de verticale luchtvaartindustrie”, zegt Nicole Battjes, voorzitter van de Raad van Bestuur van VAI 2023-2024. “Door ons te concentreren op wat ons verenigt – de unieke mogelijkheden van alle VTOL's  – zullen we ons vermogen benutten om de toegang tot het luchtruim te beschermen, de veiligheid te vergroten en ervoor te zorgen dat gemeenschappen over de hele wereld worden versterkt door de kracht van verticale vluchten.”

“Verticale luchtvaart is een essentieel onderdeel van het moderne leven en biedt gemeenschappen veiligheid, verbinding en welvaart. Onze VTOL's vliegen naar plaatsen waar anderen niet kunnen komen en vervullen missies die anderen niet kunnen uitvoeren”, zegt James Viola, president en CEO van VAI. “Het doel van VAI is om de groei van de verticale luchtvaartindustrie te stimuleren door verbinding, belangenbehartiging, veiligheid, educatie en ondersteuning voor het succes van onze leden te bieden.”

De beslissing om de naam te veranderen vloeit voort uit de snelle expansie en technologische evolutie die plaatsvindt in de verticale luchtvaartindustrie. Naast een nieuw logo heeft VAI haar jaarlijkse congres en Heli-Expo vakbeurs omgedoopt tot VERTICON. De eerste editie van die show verwelkomt in maart 2025 duizenden verticale luchtvaartprofessionals uit meer dan 90 landen in Dallas.

De vereniging is gestart met het bouwen van een nieuwe website, verticalavi.org, die in de nazomer van 2024 gelanceerd zal worden. In de tussentijd kunnen bezoekers het nieuwe webadres of het huidige, rotor.org, gebruiken om toegang te krijgen tot all informatie van onze industrie en over VAI.

HAI begon in 1948 als het in Californië gevestigde Helicopter Council en ondersteunde zes bedrijven die actief waren in wat toen een gloednieuwe industrie was. De vereniging is de afgelopen 75 jaar verschillende keren geëvolueerd om de wereldwijde helikopterindustrie te ondersteunen.

“We hebben een nieuwe naam gekregen zodat het de ganse groeiende verticale luchtvaartvloot vertegenwoordigt”, zegt Battjes. “De helikopters die zoveel essentiële diensten leveren, waaronder zoek- en reddingsacties, brandbestrijding en luchtambulances, gaan niet weg. Geen enkel ander toestel kan doen wat een helikopter doet, en wij zijn er trots op hen te vertegenwoordigen. Ons doel is om nieuwe VTOL's ook in staat te stellen hun essentiële missies te vervullen.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *