Bezig met laden...

Logboek

Kroatie koopt 8 Sikorsky Black Hawk voor $500 miljoen

Kroatie koopt 8 Sikorsky Black Hawk voor $500 miljoen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 26 januari 2024 de buitenlandse militaire verkoop (FMS) aan de regering van Kroatië van UH-60M Black Hawk-helikopters en aanverwante apparatuur en diensten goedgekeurd voor een geschatte kostprijs van $500 miljoen. Het Defense Security Cooperation Agency heeft de vereiste certificering afgeleverd en het Amerikaanse Congres op de hoogte gebracht van deze verkoop.

De goedgekeurde deal bestaat uit 8 Sikorsky UH-60 Black Hawks, een volledige set reserveonderdelen waaronder drie T700-GE 701D-motoren, ondersteunende apparatuur; gereedschappen en testapparatuur; technische gegevens en publicaties; opleiding van piloten en technisch personeel en opleidingsuitrusting; engineering-, technische en logistieke ondersteuningsdiensten van de Amerikaanse overheid en aannemers; en andere gerelateerde elementen van logistiek en programma-ondersteuning. 

We weten dat de leveringstermijn van de Sikorsky Black Hawk intussen opgelopen is tot bijna drie jaar zodat Kroatië deze helikopters niet voor 2027 moet verwachten. In sommige omstandigheden heeft de US Army aan het betrokken NATO-land een voorlevering gedaan uit eigen slapende voorraad maar dit is deze keer niet voorzien in deze goedkeuring door de Amerikaanse regering. Omdat het een FMS-deal is (via de Amerikaanse regering) moet Sikorsky deze helikopters in de US bouwen en mag de Europese Sikorsky fabriek in Polen, PZK Mielec, deze toestellen niet bouwen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *