Bezig met laden...

Logboek

Volocopter maakt maidenvlucht met de VoloCity

Volocopter maakt maidenvlucht met de VoloCity

Volocopter heeft de allereerste vlucht gemaakt met het prototype van de voloCity-luchttaxi op ware grootte. Deze maidenvlucht gebeurde reeds in december 2021 maar om onbekende redenen heeft Volocopter de onderstaande video slechts nu vrij gegeven.

Deze prestatie was niet minder dan 11 jaar in de maak en Volocopter wilde dit event met ons delen in onderstaande video! Deze korte clip is het hoogtepunt van al het harde werk dat nodig is geweest om de VoloCity van de grond te krijgen en is de eerste grote stap van Volocopter in de voorbereiding op de commerciële lancering.

Maar voordat de VoloCity de lucht in ging, had het Volocopter team aan de regelgevers bewezen dat alle operationele risico's naar behoren waren beperkt. Zodra ze groen licht kregen, konden ze beginnen met het opstarten van het vliegtuig en het klaarmaken voor het opstijgen.

Verhaal van een eerste vlucht, door Volocopter zelf

Op een kille december-ochtend was ons team opgewonden omdat alles eindelijk samenkwam. Toen de VoloCity uit de hangar tevoorschijn kwam en het vliegveld betrad, hielden we onze adem in voor de vliegtest waar we maar liefst 11 jaar op hadden gewacht om uit te voeren!

Terwijl de rotors begonnen te draaien en een licht zoemend de lucht vulde, zorgde het indrukken van een afstandsbediening ervoor dat de VoloCity opsteeg en haar eerste vlucht uitvoerde in Bruchsal, Zuid-Duitsland. Eenmaal in de lucht werd de term "luchttaxi" letterlijk het volgende niveau! De VoloCity in de lucht was veel meer dan een innovatief vliegtuig - het was het hoogtepunt van het harde werk en de toewijding van het Volocopter-team en het succes bij het tot leven brengen van deze nieuwe technologie.

Als UAM-pioniers gaven de uitdagingen die we als team overwonnen ons het momentum dat we nodig hadden om deze historische mijlpaal te bereiken. Uiteindelijk hebben we bewezen dat het systeem dat we voor ons vliegtuig ontwikkelden het echt vleugels gaf.

 

Wat is Volocopter's uiteindelijke doel? Ze willen hun VoloCity echt op tijd doen vliegen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *