Bezig met laden...

Logboek

Na fatale crash met president kopen Iraniers Russische helikopters

Na fatale crash met president kopen Iraniers Russische helikopters

Het Iraanse persbureau IRNA heeft op 26 mei 2024 bekendgemaakt dat de Iraanse Rode Halve Maan een contract getekend heeft met Russian Helicopters voor de aankoop van 12 Mi-17 reddingshelikopters. Daarnaast worden ook drie brandbestrijdingshelikopters aangekocht.  

De overeenkomst werd reeds vorige week ondertekend en de overeenkomst zou een waarde hebben van $500 miljoen. De eerste vier helikopters zouden tegen 20 maart 2025 worden uitgeleverd. 

Belangrijk detail, de helikopters worden uitgerust met de nodige avionics om ook bij nacht en slechte weersomstandigheden veilig te kunnen vliegen. Ongetwijfeld zijn deze extra avionics een gevolg van de fatale crash waarbij president Raisi en 7 anderen om het leven kwamen. Op dat moment had de Iraanse Halve Maan niet de nodige middelen om het gebied van de crash te overvliegen met daarvoor uitgeruste helikopters.

Ook het feit dat de gecrashte helikopter door een Turkse drone werd gelokaliseerd is bij de Iraanse legerleiding zwaar aangekomen. Ze hebben daags na de crash een persbericht uitgestuurd dat het een Iraanse drone was die de rampplaats had gevonden maar niemand twijfelde aan het origineel persbericht van de Turken dat hun drone de Iraniërs had geholpen om de ramplaats te lokaliseren.

Intussen is er geen nieuwe informatie bekend over de oorzaak van de ramp. Echter de weersomstandigheden, het bergachtig gebied waar ze vlogen, de bergflank waartegen ze zijn gecrasht, de aanwezigheid van de president en de slecht uitgeruste Bell-helikopter wijzen zonder twijfel naar een crash in een UIMC. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *