Bezig met laden...

Logboek

FLASH: US Army zet al haar Chinooks aan de grond

FLASH: US Army zet al haar Chinooks aan de grond

Gisteren heeft het Amerikaanse leger beslist om al haar Boeing Chinook transporthelikopters voorlopig aan de grond te houden. De reden van deze belangrijke 'grounding' zou een risico zijn op brandstoflekken en brand aan de Honeywell T-55 turbinemotoren. In een aantal gevallen is brand uitgebroken aan de turbinemotor maar er waren geen slachtoffers bij deze incidenten.

Hoewel sprake is van overdreven voorzichtigheid wil het 'U.S. Army Materiel Command' geen risico's nemen en wil het eerst de oorzaak opsporen en oplossen vooraleer het de meer dan 400 Chinooks in haar vloot terug laat vliegen. 

Honeywell bevestigde dat het samenwerkte met het Amerikaans leger om de oorzaak van de motorbranden op te sporen. Samen met het leger heeft Honeywell vastgesteld dat het leger bij haar onderhoudswerkzaamheden O-ringen op brandstofleidingen zou hebben gebruikt die niet voldoen aan de specificaties van motorenbouwer Honeywell. Deze haastte zich om erbij te vermelden dat de vastgestelde problemen zich alleen voordeden bij turbinemotoren waarbij de O-ringen door de onderhoudsafdelingen van het leger waren vervangen.

Volgens de eerste berichten zouden een 80-tal Honeywell turbinemotoren met verkeerde O-ringen zijn uitgerust. Honeywell werkt samen om het leger snel te voorzien van de juiste onderdelen.

Het Amerikaans leger, bij monde van woordvoerder Cynthia Smith, zei gisteren dat de oorzaak van brandstoflekken intussen was gevonden en dat de nodige correcties worden uitgevoerd.   

Info: Bert Feikens - met onze dank

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *