Bezig met laden...

Logboek

Safran gaat de turbine voor de Airbus Lakota UH-72B in de US bouwen

Safran gaat de turbine voor de Airbus Lakota UH-72B in de US bouwen

Safran Helicopter Engines heeft een tweede assemblagelijn geopend in haar fabriek in het Amerikaanse Grand Prairie, Texas.

Daar worden de Arriel 2E-motor gebouwd. De eerste geassembleerde en geteste Arriel 2E-motor is intussen geleverd aan Airbus. De Arriel 2E-motoren drijven de UH-72B helikopters aan die aan het Amerikaanse leger geleverd worden als de nieuwste Lakota-helikopter versie. De Arriel 2E turbines worden ook geïnstalleerd in de burgerlijke Airbus H145. Tot nu toe werden alle Arriel 2E turbines in Frankrijk geproduceerd.

"Het assembleren van deze variant in Texas weerspiegelt onze insteek om verder in de Amerikaanse helikopterindustrie te investeren en onze aanwezigheid in de VS uit te breiden, waardoor we ons in staat stellen meer capaciteit en nabijheidsondersteuning te bieden", aldus Thierry Derrien, President en CEO van Safran Helicopter Engines US. 

Safran Helicopter Engines assembleert, test en ondersteunt reeds verschillende Arriel-varianten in de fabriek in Grand Prairie, Texas, waaronder de 2D voor de Airbus H125 en de 1E2 voor de UH-72A Lakota. De Arriel heeft een solide positie in de VS, met meer dan 3.000 turbine-motoren in gebruik. Het Amerikaanse leger is de belangrijkste operator met meer dan 900 Arriel-turbines in zijn Lakota-vloot. De vloot van Airbus MH-65 Dolphins van de Amerikaanse kustwacht wordt ook aangedreven door Arriel-turbines.

De Arriel-turbinefamilie drijft meer dan 40 verschillende helikoptertypes aan. Gecertificeerd in december 2012 en in gebruik sinds augustus 2014, is de Arriel 2E een van de nieuwste varianten. Hij biedt 20% meer vermogen dan de Arriel 1E2 in de EC145. De Arriel is de best verkochte helikoptermotor in zijn klasse, met meer dan 12.000 geproduceerde motoren en 50 miljoen vlieguren. Elke dag, elke 15 seconden, stijgt een door Arriel aangedreven helikopter op.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *