Bezig met laden...

Logboek

SureFly, in problemen, verkocht aan Moog Inc.

SureFly, in problemen, verkocht aan Moog Inc.

Eigenaar Workhorse heeft zijn paradepaardje Surefly, een hybride eVTOL verkocht aan het Amerikaanse Moog, Inc een wereldwijde speler in precisie componenten voor de luchtvaart. Moog Inc, koopt hiermede de volledige ontwikkeling en het hybride-elektrisch aandrijvingssysteem van de Surefly.

De Surefly die op de luchtvaartshow van Le Bourget in 2017 werd voorgesteld maakte zijn eerste vrij vlucht op 30 April 2018. Er waren toen ambitieuze plannen om de eVTOL eind 2019 te certificeren. Workshorse wilde 1.000 Surefly's per jaar bouwen en begon toen de voorverkoop middels een terugbetaalbaar voorschot van $1.000. 

Uiteindelijk is het ganse Surefly pakket voor slechts $4 miljoen van eigenaar gewisseld. Het is niet bekend hoeveel Workhorse in het project heeft geinvesteerd maar de groep moest ook in het derde kwartaal 2019 weer meer dan $10 miljoen verlies aankondigen. 

Moog Inc, is toeleverancier voor de Bell 525, Bell V-280 Valor, de V-22 Osprey, de H-60 Black Hawk en Seahawk. Moog is ook partner van Bell in de ontwikkeling van de Bell Nexus waar het de FBW-actuators en de betreffende elektronica levert. 

Het is nog niet bekend wat Moog Inc. plant met deze acquisitie. 

Vorige artikels over de Surefly kun je hier lezen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *